dinsdag 5 oktober 2021

September favorites

September is ondertussen ook verleden tijd...

Ik begon de maand met nog een dikke week vakantie en ik heb het er van genomen die week: een cinemabezoekje, Ikea leegshoppen, de eerste bijeenkomst van het jaar voor de leesgroep en terug kermis bij ons na niks vorig jaar. Ik wist mij bezig te houden.

Van cinema gesproken, ik belandde maar liefst 3 keer in een donkere zaal die maand:

Shang-Chi and the legend of the ten rings was een dertien in een dozijn Marvelfilm, zij het dan dat ver heel de cast uit Aziaten bestond en er een echt coole draak in voorkwam (flashbacks naar Falkor uit The neverending story). De ringen uit de titel zijn trouwens armbanden...

Dune heb ik hier al besproken en Benedetta hier. Die laatste vind ik trouwens beter en beter worden hoe verder ik van de kijkervaring af sta.

Op mijn eigenste scherm zag ik ook leuke dingen en de meeste heb ik hier al op mijn blog vernoemd:

Kevin can f*ck himself kreeg zelfs een eigen bericht op deze blog.

Clarice zag ik met een gratis maandje Streamz en wil een directe sequel zijn op The silence of the lambs. Geen Jodie Foster hier dus, maar een nobele onbekende actrice (voor mij dan toch) die de rol van de jonge Clarice Starling op zich neemt. Niet slecht maar ook geen hoogvlieger.

Naar het tweede seizoen van Motherland: Fort Salem keek ik al lang uit. Ik was dan ook blij dat het ineens integraal op BBC iPLayer verscheen zodat ik er meteen werk van kon maken. We volgen nog steeds de heksen van de militaire academie, maar naast hun vijand de Spree, duiken ineens ook de Camarilla op, die alle heksen - dus ook de Spree - van de aardbodem willen vegen. Vijanden zullen dus moeten samenwerken...

Ook op Streamz zag ik de zaalshow Uitgerust & immuun van Xander De Rycke.

Hij speelde die show een aantal keer in de zomer van 2020 en ook in die van 2021. Door de coronamaatregelen (enkel kaarten te koop in bubbels van vier - gdvr) kon ik niet gaan kijken. En nee, ik neem geen random 3 mensen mee die mijn avond kunnen vergallen en betaal ook niet voor vier stoelen voor mij alleen... Blij dat ik het dus toch kon zien al was het maar op mijn scherm thuis.

Grootste tv-aanrader in september was Vigil op BBC1. Canvas zal deze miniserie later deze herfst/winter ook vertonen.

Dit gaat over een politieonderzoek op een Britse duikboot. Lekker claustrofobisch dus...

Op 2 september kwamen we voor de eerste keer dit leesjaar en sinds lang nog eens fysiek samen met de leesgroep. We legden die avond de boeken en de data vast voor het komende jaar. Eerste bijeenkomst is al op 28/10 en ik moet nog in dat boek beginnen...

Rest me enkel nog mijn book haul van september en dat zijn er deze keer twee:

The last house on Needless Street kwam mijn huis binnen via een Vlaamse boekenbox: Blind date met een boek. Je kan hier kiezen uit verschillende boekboxen waarbij je telkens enkele trefwoorden krijgt en nog een extra tip. Ik ging voor de Lake Boekenbox, vooral omdat de extra tip "Eén van de personages is een kat die Olivia heet" was (Voorspelbaar? Ikke? Neuh). In de doos - die trouwens persoonlijk aan mijn deur werd afgeleverd - zat nog een zak snoep, chocolaatjes van Tony Chocolonely en een bruisbal voor in bad (wat jammer is want ik heb geen bad). Allemaal leuke dingen. Ga zeker eens kijken op de website, ze hebben heel wat verschillende boxen in de aanbieding. 

Later op de maand zag ik dat er een nieuwe Karin Slaughter verschenen was: Puntgaaf. Dit is een bundeling van vier kortverhalen, waarvan het laatste in de bundel al in mijn boekenkast staat, maar soit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten