dinsdag 7 september 2021

Kijktip: Kevin can f**k himself

Af en toe verschijnt er een echte topper van een serie op Primevideo en ik heb er net één ontdekt: Kevin can f**k himself, een serie uit de AMC-stal, die je dus bij ons daar kan bekijken.

Een komedie met een hoek af, zo kan je dit het best omschrijven.

Het leven van de Kevin uit de titel lijkt op een technicolor sitcom zoals er zoveel zijn: hij is de grote manbaby in de komedie van zijn leven en vrouwtje Allison is er enkel om belachelijk gemaakt te worden...

Maar de échte protagonist van de serie is deze Allison, wiens reacties en teleurstellingen we in een van zowat elke kleur verstoken setting te zien krijgen. Zo gaat ze bijvoorbeeld van de van kleuren uiteenspattende living naar de keuken, waar ineens alle kleur uit haar leven verdwenen lijkt. En ze is het hartsgrondig beu.

Wanneer ook nog eens blijkt dat Kevin al hun zuurverdiende spaarcenten heeft gespendeerd aan dwaze plannetjes en prullen, vat ze het plan op om Kevin naar de andere wereld te helpen en en passant krijgt ze daar een goeie vriendin en medestander bij: Patty, de meeloper uit het groepje rond Kevin die haar daarvoor niet voor vol zag, maar die begint te beseffen dat er meer in Allison zit dan enkel het gekwelde vrouwtje.

Dit was acht afleveringen lang genieten. Hoewel: de scènes met Kevin zijn tenenkrullend door zijn kinderachtige kijk op de wereld en je wil hem meer dan eens een draai rond zijn oren geven. Dat de acteur ook nog eens niet om aan te zien is (die zijn ogen gaan echt alle kanten uit en niet altijd samen), helpt ook niet echt - of juist weer wel...

Allison wordt dan weer gespeeld door Annie Murphy, mij wel bekend als de verwende Alexis uit Schitt's Creek, en ze weet je die rol met gemak te doen vergeten.

Ik heb alvast een nieuwe topper ontdekt. Nu maar hopen dat het tweede seizoen snel na uitzending in de VS (ergens volgend jaar) ook bij ons op Primevideo verschijnt. Want ik wil meer van dit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten