zaterdag 2 oktober 2021

Kijktips week 2/10-8/10

Ah, het is terug oktober... Het ware begin van het herfstseizoen - mijn favoriete tijd van het jaar!

En natuurlijk ook van het filmfestival dat er op 13/10 aankomt en waar ik mij weer in film ga onderdompelen tot ik niet meer weet welke dag of hoe laat het is.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 2/10:
Heel Holland bakt kids (NPO3 19.20u) - héél foute titel voor een programma, maar hier gaan jonge bakkertjes terug aan de slag om er als winnaar uit te komen.
Tomb raider (Play4 20.25u) - Alicia Vikander als de iconische grafrover Lara Croft. Best nog een ok film.
Gemini man (VTM2 20.25u) - complete mindfuck van een film, vooral omdat Will Smith er 2 keer in rond loopt en zijn jonge versie verschrikkelijk creepy is.
The predator (VTM3 20.30u) - de Predator film te veel. Echt niks is goed aan dit onding.
The green mile (één 20.55u) - prachtige verfilming van het gelijknamige Stephen King boek. Wie hier geen traantje bij laat, heeft geen hart.

God's own country (Canvas 22.05u) - gelauwerde Britse film over homoliefde bij de boeren.

R.I.P.D. (VTM 22.30u) - ik dacht dat dit een leuke comicbookfilm zou zijn, maar 't is een te vergeten hot mess. Blijf er gewoon van weg.
Unbreakable (VTM3 22.35u) - Bruce Willis blijkt niet te kunnen sterven, maar ook niet tegen water te kunnen... Best ok film, zeker als je de latere films van M. Night Shyamalan gaat bekijken.

Zondag 3/10:
Midnight special (Play6 19.55u) - in se gaat dit over superhelden, maar verwacht geen flitsende beelden. 't Is eerder een film over een vader die zijn met krachten begaafde zoontje wil beschermen. Zeker de moeite van het bekijken waard.

Maandag 4/10:
Van Helsing (Play6 20.35u) - serie over een nakomeling van vampierendoder Van Helsing waar al 5 seizoenen van op Netflix staan. 3 afleveringen na elkaar.

Vrijdag 8/10:
Harry Potter and the half-blood prince (Play4 20.35u) - zesde HP-film.
Lucy (VTM2 20.35u) - regisseur Luc Besson steekt een hoop drugs in de maag van Scarlett Johansson en daardoor gaat ze haar hersenen voor de volle 100% gebruiken. Amai, dat klinkt zo fout... Maar ik vond het een schitterende film.

Six days, seven nights (VTM3 20.35u) - compleet onnozele romantische komedie waarin Harrison Ford en Anne Heche met hun vliegtuigje neerstorten op een onbewoond eiland.
The Post (Canvas 21.20u) - bekroonde film met ongetwijfeld schitterende acteerprestaties, maar het onderwerp spreekt mij to-taal niet aan.
The gift (NPO3 23.00u) - staat nog onbekeken van een vorige uitzendbeurt (ondertussen werd het al zo'n 3 keer opnieuw uitgezonden) op mijn decoder. Ik moet er eens werk van maken...

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten