woensdag 29 maart 2017

Sokken en co


En het is weer tijd voor een hulpmiddeltje uit de 40 dagen bloggen catalogus.

Je favoriete paar sokken.

Als je hier al een tijdje meevolgt, weet je van het bestaan af van mijn kousenobsessie...

Ik kan geen winkel of grootwarenhuis passeren waar ze kousen verkopen of ik heb een paar mee, liefst van al nog met streepjes (of katten, maar dat spreekt vanzelf).

Maar ik heb natuurlijk ook zo mijn voorkeuren en vandaag wil ik mijn twee favoriete kousenmerken in de kijker zetten.

Eerst en vooral is er Falke, een degelijk Duits kousenmerk dat ik in Duitsland heb leren kennen. Je kan het hier ook vinden, in de Inno en bij Veritas, maar het aanbod is daar eerder beperkt tot de monochrome, saaie sokken.

In Duitsland kan je het hele gamma vinden en hoewel het heel prijzige sokken zijn (15€ voor een paar is geen uitzondering), kan ik mij meestal niet inhouden en kom ik van elk Duitslandtripje terug met zeker één paar Falke-kousen.

Het volgende behoort zeker tot mijn favoriete paren:

Streepjes in verschillende kleuren en diktes, een fijn (als in: niet dik) gebreide kous en een perfecte pasvorm, ik zit dikwijls mijn voeten te bewonderen als ik dit paar aan heb.

Mijn echt favoriete Falke-paar zit momenteel in de mand met vuile was en ik wil het de mensen niet aandoen om naar foto's van gedragen kousen te moeten kijken. Maar ze zijn zwart-wit gestreept waarvan de streepjes wit en zwart breder en smaller worden naar de uiteinden toe: bovenaan is wit het breedst, aan de tenen zwart. Zebrasokken met andere woorden.

Mijn tweede favoriete kousenmerk is Happy Socks, van Zweedse makelij, dat ik eveneens in Duitsland heb ontdekt.

Meestal zijn hun kousen een kakofonie van fluokleuren, maar ze hebben ook wat bescheidener sokken in hun assortiment. Bonus bij hen: ze hebben af en toe "gastontwerpers", zo heb ik de hele Robert Rodriguez (da's een regisseur he) collectie:

Aangezien hij voornamelijk horrorfilms draait, is de collectie ook hierop geïnspireerd. Ik heb de kousen op de foto nog nooit gedragen, omdat ik ze te mooi vind daarvoor. Vandaar dat ik ze dubbel heb en de dubbels worden frequent gedragen!

Ook leuk bij Happy Socks, is dat ze kousen hebben met katten er op:

De oogst van de Kerstmarkt 2015 in Gent.
Ondertussen heb ik de kattenkousen ook al in de versie zwart met fluokattenkoppen.

En als uitsmijter nog enkele paren met katten erop uit mijn collectie:

Die in bordeaux heb ik ook in zwart met grijze katten en ik heb eerlijk gezegd geen idee waar het rechtse paar vandaan komt...
Je kan eigenlijk wel zeggen dat het interessantste van mijn outfit meestal aan mijn voeten in mijn schoenen zit. Verborgen voor de buitenwereld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten