maandag 13 maart 2017

Guardians of the galaxy #1-7 - diverse auteurs


Vorige week werd de tweede trailer van de tweede Guardians of the galaxy film op de wereld losgelaten, een van de films waar ik het meest naar uitkijk dit jaar (vanaf 26 april te bekijken in de zalen):



Het moment om eens die comics te gaan lezen die al anderhalf jaar stof liggen te vergaren bij mij thuis - of toch de eerste van de reeks want het laatste nummer kocht ik vorige maand.

Standaard Uitgeverij besliste namelijk in 2015 om comics in het Nederlands te gaan uitgeven.

Ze kozen ervoor om acht titels uit de Marvel Now! collectie te gaan publiceren, met vier nieuwe volumes elke maand (dus om de twee maand een nieuw nummer per reeks). Ik kocht trouw om en om Guardians of the galaxy en Uncanny Avengers elke maand, maar had nog geen enkel nummer gelezen.

Standaard Uitgeverij belooft elke twee maand een softcover waarin 3 nummers van de Amerikaanse comic gebundeld worden. Dit geeft een strip met een deftig aantal pagina's aan een aanvaardbare prijs (6.99€), maar de logica van de Amerikaanse volumes wordt op die manier niet echt gerespecteerd.

Want wat krijgen we hier: enkel de eerste vier volumes zijn comics van Guardians of the galaxy, vanaf volume 5 krijgen we een spin-off reeks te lezen.

Na wat rondsnuisteren op het internet heb ik ontdekt wat ze bij Standaard Uitgeverij hebben uitgevreten:

Volume 1 en het eerste verhaal van volume 2 vormen een afgesloten verhaal, waarin Tony Stark van de Avengers het team van de Guardians komt vervoegen. Normaal gezien wordt dit in het Engels volledig als één verhaal uitgegeven (is ook zo, namelijk Cosmic Avengers), dus alle vier de nummers samen. Vreemd dat ze daar bij ons niet voor kozen.

Vanaf het vijfde deeltje begint een nieuw hoofdstuk dat uit 6 delen bestaat: Angela.

En hier hebben ze wat zitten rommelen, want je zou verwachten dat je na volume 4 al 12 comics achter de kiezen hebt, maar dat is niet zo. Volume 4 bevat nummers 9 en 10 van het Angela-verhaal en drie kortverhalen rond de Guardians.

Een kleine rip-off zou ik zo zeggen want vanaf volume 5 krijgen we de spin-off Rocket Raccoon te lezen:

Rocket Raccoon is één van de Guardians of the galaxy en in deze strips speelt hij de hoofdrol, samen met wandelende boom Groot (die enkel "I am Groot!" kan zeggen). Op zich zijn deze strips niet slecht, want heel wat humoristischer dan de hoofdreeks (die ook al grappig is met momenten).

Rocket gaat hier op zoek naar zijn dubbelganger die maakte dat hij een prijs op zijn hoofd heeft staan voor moord. En het zijn niet enkel de premiejagers die naar hem op zoek zijn, ook al zijn gegriefde ex'en zijn op oorlogspad...

Er verschenen in Amerika twee bundelingen van Rocket Raccoon, dus ik denk dat volume 8 bij ons de conclusie van de tweede bundeling zal zijn. Hopelijk gaan ze daarna verder met de reguliere strips van Guardians of the galaxy, want dat is tenslotte waarvoor ik ze kocht.

Standaard Uitgeverij verwoordt hun beslissing trouwens als volgt vooraan volume 5:

Omdat we nog niets willen verklappen van de plot van All New X-Men, onderbreken we - heel even maar - de reeks Guardians of the galaxy. En nu het goede nieuws... Omdat we uw geduld op de proef stellen, brengen we u de hartveroverende reeks Rocket Raccoon van Skottie Young. Kablam! Alstublieft!

Ik leef dus op hoop...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten