zaterdag 25 maart 2017

Not a kitchen princess...


In de hulpmiddeltjes voor 40 dagen bloggen staan er twee vragen die van mij hetzelfde antwoord krijgen en dat heeft alles te maken met het niet zo onderlegd zijn in de keuken.

Wat is het keukengadget dat je het vaakst gebruikt en waar je zelfs niet meer zonder zou kunnen leven?

Wat is volgens jou een onmisbaar item in het huishouden?

Het antwoord op beide vragen is hetzelfde: mijn microgolfoven.

Zonder dit ding zou ik nooit gekookt eten, at ik koude soep en had ik enkel potten met een bodem van aangekoekte en aangebrande melk in mijn kast staan.

De wonderoven werd aangeschaft op het moment dat ik alleen ging wonen en doet ondertussen al meer dan 15 jaar trouw dienst. Hij wordt ver elke dag gebruikt wat, buiten de televisie, niet van al de rest bij mij thuis kan gezegd worden...

Het is ook zowat het eenvoudigste model ooit met slechts twee functieknoppen: eentje om de sterkte in te stellen en eentje voor het aantal minuten. Draai, draai en go! Binnen een minuut of 4-5 heb je warm eten, wat moet een mens nog meer?

Ik zal met andere woorden nooit een keukenprinses worden. De hoofdreden hiervoor: ik vind koken zowat de meest nutteloze en tijdverspillende bezigheid ooit, want waarom een uur staan pellen, schalen, snijden, raspen, roeren of whatever om het daarna binnen de tien minuten naar binnen te spelen? En dan begin ik nog niet eens over de stress om alles tegelijk klaar te hebben (de traditionele aardappelen, vlees en groente bijvoorbeeld). Nee, geef mij maar mijn microgolfoven waarbij de bereidingstijd zelfs korter is dan de tijd die het kost om de maaltijd op te eten.

Een onmisbaar item in de keuken, alvast voor mij dan.

En als die microgolfoven ooit de geest geeft, wees er dan maar zeker van dat er binnen de 24 uur een nieuwe in mijn keuken zal staan blinken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten