dinsdag 28 maart 2017

Paper girls #1 - Brian K. Vaughan, Cliff Chiang


Image, 2016
144 p.
Niet vertaald

Van op de achterflap:

In the early hours after Halloween of 1988, four 12-year-old newspaper delivery girls uncover the most important story of all time. 

Suburban drama and otherworldly mysteries collide in this smash-hit series about nostalgia, first jobs, and the last days of childhood.

Brian K. Vaughan, bij mij gekend voor onder andere zijn sublieme reeks Saga, komt nu met een nieuwe horror/sf-reeks op de proppen.

Spilfiguren zijn vier meisjes die 's morgens in alle vroegte op hun fiets de kranten verdelen in de wijk. Erin is de nieuwkomer die op haar eerste morgen krantenbedelen geconfronteerd wordt met de uitlopertjes van Halloween de vorige avond. Gelukkig komen al snel de drie geroutineerde krantenmeisjes haar te hulp.

Maar de verklede freaks in het vroege morgenuur zijn nog niet het gevaarlijkste op de weg: al gauw blijken er rare figuren rond te sluipen in de wijk en bevinden de vier meisjes zich middenin een eeuwenoud conflict.

Met kleine verwijzingen naar Saga (of die zag ik er toch in) en een massa verwijzingen naar populaire cultuur uit de jaren '80, speelt Paper girls in op de nostalgische trend die zich als een infectie aan het verspreiden is tegenwoordig. Zie ook het verdiend geprezen Stranger Things op Netflix, waar we op Halloween 2017 nieuwe afleveringen van mogen verwachten.

Dit wil echter niet zeggen dat deze strip rommel is, integendeel... Geef mij maar alle dagen een verhaal met sterke meisjes in de hoofdrol, waar science fiction elementen de boventoon voeren en je na de laatste pagina met meer vraagtekens zit dan je begonnen bent.

Paper girls volume 1 kreeg van mij 4 sterren.

Volume 2 is ondertussen al besteld, ik kijk er naar uit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten