woensdag 1 maart 2017

Februari wrap-up


In februari las ik zowaar 17 verschillende dingen. Zeventien! Ongelooflijk.

Kanttekening: 12 strips en 5 boeken, waarvan er 2 héél dun waren. Perspectief he...

Geen enkel boek kreeg vijf sterren, 5 ervan kregen er vier en eentje wordt het baggerboek van de maand met 1 ster (die er eigenlijk nul hadden moeten zijn).

Ondertussen zit ik al 262 pagina's ver in mijn huidige boek, maar ik kreeg het jammer genoeg niet meer uit voor het eind van de maand. Dat wordt er dus eentje voor de wrap-up van maart.

Boek van de maand wordt het volgende:

Verdriet is het ding met veren - Max Porter

Bespreking hier.

Kreeg vier sterren van mij op Goodreads, maar is er in feite eentje met 4.5 sterren op vijf en daarom met recht en rede mijn boek van de maand. Deze ga ik zeker nog herlezen (met 120 pagina's is dat ook geen grote opgave).

Andere viersterrenboeken:

Eileen - Ottessa Moshfegh

Bespreking hier.

Ik heet geen Scheetebeetje! - Sean Taylor en Kate Hindley

Lemniscaat, 2016
30 p.
Vertaald uit het Engels: Don't call me Choochie Pooh!

Een prentenboek? Jazeker, deze kinderloze lezer leest ook af en toe het betere kinderboek (en soms ook het niet zo betere). Gewoon omdat het kan en omdat die best wel grappig zijn af en toe.

Dit was hilarisch.

Mijn bespreking op Goodreads:

Een prentenboek voor kleuters, over een hondje dat de lieve koosnaampjes en hartvormige hondenkoekjes grondig beu is, want hij is toch een echte hond? - Wat geeft het dan dat hij klein en "schattig" is?

Een boek vol humor en sprekende tekeningen, dat iedereen wel zal aanspreken, zelfs een rabiate hondenhater zoals ik!

Een aanrader, zonder meer.


Meidezeggenschap - Terry Pratchett

Bespreking hier.

Ik las ook zeven exemplaren uit de stripreeks Ype (tot aan nummer 4 Ype + Willem):

Ze kregen allemaal drie sterren, dat is dus dik ok, zeker als leesvoer tijdens mijn pauze op het werk. Naast mijn boterhammen zat ik met andere woorden deze fotostrip te verslinden. Ideaal vertier voor een half uurtje!

En dan zijn we aangekomen bij het baggerboek van de maand, met zoals gezegd 1 ster, maar zelfs dat verdient het niet (en wie hier volgt, weet al welk boek het gaat zijn):

Cécile - Ish Ait Hamou

Bespreking hier.

Wel vreemd: wanneer ik een boek bespreek dat ik goed vind (zoals Verdriet is het ding met veren van hierboven), krijg ik maximum 190 views op mijn blog.

Schrijf ik daarentegen een full on negatieve bespreking - zoals bij deze Cécile - dan schieten de views de hoogte in. Mijn visie op Cécile zit momenteel al aan 1576 views en die staat nog maar 4 dagen online. Wil dat dan zeggen dat ik mij moet gaan specialiseren in negatieve besprekingen?

Nee, grapje, ik moet aan mijn eigen gemoedsrust denken en er zijn - gelukkig - nog een pak heel goede boeken die ik niet gelezen heb.

Best van mij daar op te gaan focussen.

Alles wat ik las in februari.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten