zondag 1 oktober 2023

September wrap up

En opnieuw verschoot ik van wat ik allemaal gelezen heb de afgelopen maand. Maar liefst twaalf zaken gingen door mijn handen: 4 boeken en 8 strips.

Dat ik mij de meeste niet meer kon herinneren, wil ook iets zeggen hoewel ik redelijk wat vier sterren heb uitgedeeld (die ik hier niet allemaal ga bespreken).

Mijn boek van de maand wordt het volgende:

Murder on the Ballarat train - Kerry Greenwood

Inderdaad, het laatste boek dat ik in september uitlas mag op plaats 1 staan blinken, enkel en alleen voor het pure leesplezier dat ik er uit haalde want is dit objectief gezien beter dan die andere viersterrenboeken? Helemaal niet natuurlijk.

Mijn bespreking kan je hier lezen.

Nog vier sterren: 

Poor things - Alastair Gray

Mijn bespreking kan je hier lezen.

De Arabier van de toekomst 6: een jeugd in het Midden-Oosten (1994-2011) - Riad Sattouf

De Geus, 2023
176 p.
Vertaald uit het Frans: L'Arabe du futur 6


Tja, veel kan/mag ik niet vertellen over dit zesde en laatste deel in de reeks wegens spoilers en zo. Weet gewoon dat Riad nu van de middelbare school af is en aan zijn hogere studies begint - zo goed en kwaad als het lukt.

Heel de reeks zou bijna verplichte lectuur moeten zijn voor gelijk wie, maar iedereen doet natuurlijk wat zij/hij wil...

Kreeg 3.5 sterren:

Holly - Stephen King


Het laatste nieuwe boek van King, gekocht op de dag van verschijning en meteen beginnen lezen, waar gaan we dat schrijven?

Mijn bespreking kan je hier lezen.

Drie sterren:

La chaleur - Victor Jestin

Flammarion, 2019
138 p.
Vertaald als: De hitte


De 17-jarige Leo vindt tijdens zijn vakantie 's nachts op de camping het lijk van een andere jongen die zelfmoord gepleegd heeft. Niet wetende wat hij er mee moet doen (grijp toch gewoon je telefoon, dat ding zit gewoon zoals bij alle tieners aan je lijf vastgelijmd! En bel de politie!!), begraaft hij de jongen in de duinen. Tijdens de snoeiharde hitte van de volgende dagen hangt de ontdekking van het lijk steeds weer boven zijn hoofd en zijn gedachten gaan steeds verder in een neerwaartse spiraal.

Dit werd dit jaar vertaald naar het Nederlands en dan wil Evelyne wel eens het origineel gaan lezen...

Wat ben ik te weten gekomen hierdoor? De perikelen van tienerjongens interesseren mij écht geen h*l - had ik eerder ook al door na het herlezen van De voorlezer. Dat irrationele gedrag, het zich steeds laten leiden door hun kleine aanhangseltje en het algemeen stompzinnig gedoe van die leeftijdscategorie, deed mij meer dan eens met de ogen rollen en daar wil ik eigenlijk niet meer mee geconfronteerd worden.

Er zullen wel fans hiervan zijn, maar ik zat me alleen maar te ergeren. Maar misschien is dat ook net het bewijs dat Victor Jestin een goed boek heeft afgeleverd? Hoe dan ook, ik blijf bij mijn drie sterren.

En het zou geen leesmaand zijn zonder ook een stinkerdje dat ik 2 sterren gaf:

Grym (De jonge jaren van Thorgal 11) - Yann / Surzhenko

Le Lombard, 2023
48 p.
Vertaald uit het Frans: Grym


Inderdaad, terug eentje uit de spin-off reeks van Thorgal. En gelukkig ook het laatste album in die reeks...

Alles wat ik las in september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten