dinsdag 17 oktober 2023

Filmfestival - dag 7

En opnieuw 2 films vandaag:

Toevallig allebei in een schoolsetting en ook van een betere kwaliteit dan wat ik gisteren zag.

Om 14.30u schoof ik aan voor Das Lehrerzimmer, de Duitse Oscarinzending.

Clara (Leonie Benesch - Around the world in 80 days, Babylon Berlin) is een jonge en nog idealistische leerkracht in het eerste middelbaar die het beste in haar leerlingen ziet en hen wil beschermen tegen de nogal kordate aanpak die de school hanteert wanneer er dingen gestolen worden.

Maar wanneer ze zelf het slachtoffer wordt van een diefstal in de lerarenkamer en bijna zeker is van wie het gedaan heeft, keert dit zich helemaal tegen haar en krijgen we een pure thriller te zien in een school.

Dit was gewoon een sterk staaltje Duitse cinema die in mijn ogen veel meer in aanmerking komt voor die Oscar dan onze eigenste Augure.

Hoewel bij de trailer staat dat hij op 18 november in de zalen komt, kan ik dat nergens bevestigd zien. 

Om 19.45u was het dan de beurt aan The holdovers.

Tijdens de kerstvakantie zijn er een aantal leerlingen van het internaat die niet naar huis gaan en grumpy geschiedenisleraar mr. Hunham (Paul Giamatti in wel héél goeden doen) moet babysit spelen. Door omstandigheden blijft er uiteindelijk slechts 1 leerling op school achter en samen met kokkin Mary moeten ze de feestdagen zien door te komen...

Dit was gewoon een heerlijke film, boordevol humor en hart. Dat het uiteindelijk allemaal wat voorspelbaar wordt, kan de pret niet bederven. Ga dit gewoon zien tijdens de kerstvakantie en sleur de hele familie mee!

Release voorzien voor 20 december, net op tijd dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten