zaterdag 7 oktober 2023

Kijktips week 7/10-13/10

Sinds vorige week staat er een The Boys spin-off op Primevideo: Gen V.

Er werden meteen 3 afleveringen gelost en hoewel het zich nu afspeelt op een universiteit voor superheroes, blijft het even grof als de hoofdreeks. Schitterend.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 7/10:
Pokémon detective Pikachu (Play6 20.20u) - deze vond ik écht leuk maar ik weet niet of je er veel aan hebt als je Pokémon niet kent... Pluspunt: Pikachu praat met de stem van Ryan Reynolds - de juiste Ryan.

Murder on the Orient Express (VTM3 20.35u) - eerste film met Kenneth Branagh als Hercule Poirot. Wereldberoemd qua verhaal dus ik mag gerust zeggen dat Johhny Depp - gelukkig maar - meteen het loodje legt in deze film.

Armageddon (VTM 21.40u) - die staat precies elke week op het programma...
V for Vendetta (Play6 22.15u) - wordt ook om de zoveel tijd herhaald maar blijft een steengoeie verfilming van een comicboek.

Maandag 9/10:
Rain man (Play5 20.35u) - won 4 Oscars in de grote categorieën waaronder eentje voor Dustin Hoffman als beste acteur. Alleen jammer dat ook Tom Cruise meedoet.
The lone ranger (VTM3 20.35u) - western over een iconisch Amerikaans personage waarin jammer genoeg Johnny Depp de hoofdrol speelt als een indiaan (mag dat wel?).

Woensdag 11/10:
Unbreakable (VTM4 20.35u) - eerste uit de superhero-trilogie van M. Night Shyamalan waarin Bruce Willis niet kapot te krijgen is. Kleine aanrader.

Burn after reading (VRT Canvas 23.05u) - zag ik destijds in de cinema in New York en 'k was niet echt onder de indruk van deze Coen brothers komedie. 't Zal zijn fans wel hebben, er doet in elk geval genoeg bekend volk mee om volk te trekken.

Donderdag 12/10:
Fantastic beasts and where to find them (Play5 20.35u) - mooie start van een filmreeks die nooit zal afgemaakt worden - door het J.K.-problem en de Ezra Miller problemen én het feit dat de twee vervolgfilms op niks trokken... Hou je bij deze (ik wil nog steeds een niffler).

Prisoners (VTM4 20.35u) - kidnapfilm met Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal. Wordt geprezen maar ik vond 'm eigenlijk maar saai.
Interview with the vampire (BBC2 22.00u) - serie naar de boeken van Anne Rice. Ik ben hier wel benieuwd naar.

Vrijdag 13/10:
The Brokenwoord mysteries (VRT1 14.50u) - herhaling van het vijfde seizoen van deze Nieuw-Zeelandse misdaadserie. Heb ik nog niets van gezien.
Tenet (Play4 20.00u) - wie hier aan uit kan, heeft zelf een brein dat een boeltje is. De eerste grote blockbuster na de eerste sluiting van de bioscoopzalen tijdens de coronapandemie. Had dus succes omdat het zowat de enige grote film was...
Ma (VTM4 20.35u) - horrorthriller - 't is er de maand voor - waarin een wat eenzame vrouw de pedalen verliest. Ga ik zeker bekijken - kwestie van ideeën op te doen he...

The Brokenwood mysteries (VRT1 20.45u) - zesde seizoen van deze Nieuw-Zeelandse misdaadserie. Zoals gezegd: ik heb hier nog niets van gezien.
Maudie (VRT Canvas 23.00u) - biopic over de Canadese outsiderartieste Maud Dowley. Sally Hawkins doet wat ze altijd doet. Boeiende film maar 't was me wat te happy-happy.
Help (NPO3 23.17u) - staat nog onbekeken op mijn decoder van een vorige uitzendbeurt. Jodie Comer als een verpleegster tijdens de coronapandemie.

La vérité (NPO2 00.13u) - mijn favoriete Japanse regisseur (Hirokazu Kore-eda) die een Franse film draait met Cathérine Deneuve? Zij maar zeker dat ik daar klaar voor zat! Aanrader van de week!

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten