maandag 7 oktober 2019

September favorites


De eerste week van september had ik nog verlof, dus ik deed een paar uitstapjes.

Vooral naar de cinema, natuurlijk, of wat dacht je?

Ik belandde in september maar liefst 4 keer in de bioscoop en dat was 4 keer ergens anders, je moet het maar kunnen...

Drie van de vier kregen al een bespreking op mijn blog:

De Patrick
Parasite
Downton Abbey

It: chapter two besprak ik niet, omdat het het vervolg is op It: chapter one (logischerwijze).  Als je die eerste gezien hebt, is het niet moeilijk om je de sfeer van de tweede in te beelden. Alleen heb je hier ook de volwassen versies van de Loser Club in beeld.

Het moet gezegd: ik heb hier heel hard mee moeten lachen soms, al is het een griezelfilm.

Op mijn eigen scherm bekeek ik ook nog wat dingen en de grootste uitschieter hier was Das Boot.

Jawel, de ultieme duikbootfilm die al meer dan een jaar onbekeken op mijn decoder stond en waarvan de "sequel" in serievorm begin oktober op Canvas begon. Kwestie van voorbereid te zijn...

Dit was een schitterende kijkervaring en waar ik eerst vreesde voor een overvloed aan testosteron, werd dit een mooie anti-oorlogsfilm over kameraadschap en doorduwen tegen alle tegenslagen in.

Aanrader!

Op Netflix verscheen op 30 augustus de serie The dark crystal: age of resistance en daarom bekeek ik nog eens de film uit 1982 om er helemaal klaar voor te zijn.

Dit is een favoriet uit mijn jeugd en hij blijft na al die jaren nog steeds overeind!

Van de serie zag ik enkel nog maar de eerste aflevering, maar de look zit alvast goed.

Tijdens mijn laatste week verlof trok ik nog eens richting Pairi Daiza, omdat dat gewoon een fantastisch park is om naartoe te gaan.

En daar zag ik de al heel wat gegroeide en weg van zijn moeder gezette Tian Bao:

Een betere foto dan de wazige zwart-witte vlek die ik de eerste keer fotografeerde toen ik het park bezocht...

Het quiz-seizoen is ook weer begonnen en het werden er al meteen 2 in september:

Op beide behaalden we de tweede plaats.

De quiz van politiezone WLW is ondertussen een vaste waarde en zit heel goed in elkaar.

De Synchroquiz heeft nog wat werkpuntjes. Het verliep er namelijk nogal chaotisch...

En als laatste mag mijn book haul niet ontbreken en ik had al aangekondigd dat het in september wat uit de hand zou lopen...

Ik trok begin september naar Gent om mijn gereserveerde Xena comics op te halen bij World's End Comics en sprong ook nog eventjes binnen in Het Paard van Troje (ik weet het...) waar ik deze mooie editie van Frankenstein vond. Ik was al langer van plan om deze klassieker in het Engels aan te kopen en deze uitgave kon ik niet laten liggen.

In september verschenen er 4 boeken waar ik al een tijdje naar uitkeek. En die moest ik ook aanschaffen natuurlijk.

De eerste was Ik miauw van jou van Veronique Puts, de zoveelste bundeling van haar columns over haar deugnieten Pernod en Cootje (die op de cover staat).

De Xena trade paperback bestelde ik via amazon omdat ik er achter kwam dat die nog in mijn collectie ontbrak (nu heb ik alles wat er in comicvorm verschenen is - buiten de vs. Evil dead dingen).

Op 10 september verschenen mijn twee meest naar uitgekeken boeken en ik had ze te pakken op 13 september.

The testaments van Margaret Atwood werden al snel uitgelezen (zie hier). En hoewel ik even hard uitkeek naar Het instituut van Stephen King, ga ik die denk ik bewaren voor de Stephen King reading month van volgend jaar.

Darkdawn was de grote teleurstelling vorig jaar toen bleek dat de release met maar liefst een jaar werd uitgesteld. En in september was het eindelijk zo ver!

Ik ben er momenteel aan bezig, maar er mag wat meer schwung in komen. In plaats van actie en gruwel - zoals in de twee vorige boeken van de reeks - is het nu vooral praten en zitten wachten. Hopelijk herpakt het boek zich nog...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten