woensdag 18 september 2019

Kijktip: Parasite


Gisteren ging ik nog maar eens naar de cinema en deze keer zakte ik af naar de Sphinx in Gent om naar de laatste winnaar van de Gouden Palm te gaan kijken: Parasite.


Parasite is een Zuid-Koreaanse film van regisseur Bong Joon-Ho.

Filmliefhebbers (of toch die van de Koreaanse cinema) kunnen hem kennen van films als The host (mèh), Snowpiercer (topper) of Okja (op Netflix te vinden en jawel, ik eet nog steeds vlees).

In Parasite volgen we een familie van vier die allerlei trucjes heeft om in het leven aan geld te komen, maar die toch in relatieve armoede leven.

Wanneer op een dag zoonlief de job van privéleraar Engels krijgt aangeboden via een vriend van hem, kan de pret voor de familie beginnen. Langzaamaan weten ze alle vier een job te krijgen in het huishouden van de rijke familie Park en hun droom is om ooit zelf in dat gigantische moderne huis te wonen.

Maar dan komt op een dag de oude huishoudster van de Parks aanbellen en neemt het verhaal een heel andere wending...

Ik heb genoten van deze tragikomische film, waarin enkele verrassingselementen zaten die ik niet had zien aankomen (yeay! Eindelijk nog eens!) en ik heb met momenten luidop moeten lachen, iets wat niet veel voorkomt als ik film kijk.

Deze won dus de Gouden Palm op het laatste filmfestival van Cannes en ik ben blij dat Bong Joon-Ho hem voor deze film gekregen heeft want ook voor The host en Okja was hij ooit in de running. Maar dat vond ik, hoewel goed bekijkbaar, niet zo'n denderende films...

Dan rest mij nog één boodschap: allen daarheen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten