vrijdag 11 oktober 2019

Filmfestival - dag 3


Dag 3 en slechts 1 film op het programma:

Zeroville - 3/5



Een film over films maken, die mag zeker niet ontbreken op het Filmfestival!

In Zeroville volgen we Vikar (James Franco, tevens regisseur van deze film), een wat vreemde jongeman die met een tatoeage van Elisabeth Taylor en Mongomery Clift uit A place in the sun op zijn achterhoofd rondloopt. Hij is gek van film en wil zijn kost verdienen in Hollywood. Eerst als decormaker, maar eens hij Dotty Langer, één van de beste editors van die tijd (1969 en verder), leert kennen, vindt hij zijn roeping en hij wordt een gevraagde editor voor films.

Ondertussen loopt hij als een verliefd hondje achter een wouldbe actrice aan, gespeeld door Megan Fox, en zal hij zich over haar dochter gaan ontfermen omdat dat kind maar een beetje verloren loopt.

De tagline op de poster is "Welcome to Hollyweird" en dat is deze film ook wel een beetje: een vreemde film die niet meteen weet wat hij wil zijn. Is dit een komedie (er zitten geslaagde grappen in), een kritiek op de filmwereld uit die tijd (een beetje) of de koortsdroom van een wat bizarre man die in Hollywood rondloopt (ook).

Een beetje vanalles en daarom ook een beetje niets... James Franco als regisseur is best ok, maar hij zou moeten beseffen dat hij niet meteen de beste acteur is en dat hij niet de kunde in huis heeft om een hele film te dragen, toch niet zo'n bizarre als we hier voor ogen kregen. Met een andere hoofdacteur had dit misschien hoger gescoord...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten