vrijdag 11 oktober 2019

Filmfestival - dag 2


Dag 2 van mijn festivalgang (en dat gaat er heel wat kalmer aan toe dan op die "andere" festivals) en film 3 en 4 op mijn schema:


Luce - 4/5



Luce is een modelstudent: hij haalt goede cijfers, is een atleet en schittert in debatten. Maar hij is ook een jongen die op zijn 7de uit het oorlogsgebied Eritrea geplukt werd en geadopteerd werd door een blank Amerikaans koppel.

Wanneer hij een shockerend werkstuk indient bij zijn geschiedenislerares, begint die zich zorgen te maken over waar Luce nu echt in gelooft en voor welke waarden hij staat.

Doorheen de film zal de vraag dan ook rijzen: kan iemand zijn gewelddadig verleden achter zich laten en is wat we zien ook echt de werkelijkheid?

Regisseur Julius Onah (eerder enkel gekend voor de miskleun The Cloverfield paradox, te zien op Netflix) was aanwezig na de film en wil dit allemaal aan de interpretatie van de kijker overlaten. We krijgen dus geen pasklaar antwoord op de gebeurtenissen in de film, maar wanneer de credits beginnen te rollen heb je een verdomd goeie film gezien. Met Kelvin Harrison Jr. als de grote revelatie.

Komt ergens volgend jaar in de bioscoop.

Knives out - 3.5/5



In de woorden van aanwezig regisseur Rian Johnson (Star Wars: the last jedi - momenteel nog op Netflix te zien tot Disney+ wordt gelanceerd) is dit een goeie ouderwetse film in de stijl van Agatha Christie.

En dat is ook grotendeels wat we krijgen: pater familias Harlan Thrombey - een wereldberoemde auteur van misdaadverhalen - sterft op 85-jarige leeftijd door zelfmoord. Of toch niet? Want er wordt een onderzoek geopend naar een mogelijke moord.

Daniel Craig speelt een Poirotachtige detective (zonder Frans accent en ridicule snor) die de zaak zal onderzoeken. Veel meer van de plot weergeven zou misdadig zijn, je komt best met zo weinig mogelijk voorkennis kijken.

Ik zag de trailer voor deze film toen ik naar Joker ging kijken en hij leek me nog leuk. Dat is hij ook, er werd serieus veel gelachen tijdens de film, ook door mij.

Vanaf 27 november in de bioscoop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten