vrijdag 11 januari 2019

Gelezen in 2018 : strips


En na de romans, moet natuurlijk het overzichtje met strips volgen.

Ik las maar liefst 98 strips in 2018, dat ronde getal 100 werd net niet bereikt. Van deze 98 strips kregen er 9 de bodemquotatie van 2 sterren (1 ster is voorbehouden voor de absolute bagger die ik gewoon zelf in brand zou willen steken), wat eigenlijk wel een hoog gemiddelde is.

Gelukkig kreeg 1 strip de topscore van 5 sterren - de enige 5 sterren van 2018 - en dat wordt dan zonder twijfel mijn strip van het jaar:

1. Wereldwijven #1 - Pénélope Bagieu

Een strip over vrouwen van over de hele wereld die elk op hun eigen manier de wereld een beetje beter gemaakt hebben. Ik kende er een heel pak nog niet, weer wat bijgeleerd.

Mijn bespreking.

2. Giant days  - John Allison, Lissa Treiman

Eindelijk kreeg ik deze reeks te pakken, in het Nederlands dan nog.

Een heerlijke kijk op hoe je als nieuwe student moet gaan overleven op de universiteit. Dat ze het vervolg maar gauw vertalen!

Mijn bespreking (beetje naar onderen scrollen).

3. Boemerang (Suske en wiske door...) - Conz, Steven Dupré

Ja, ongelooflijk dat ik dit op 3 zet, maar ik was héél aangenaam verrast door deze strip.

Mijn bespreking (naar onderen scrollen).

4. Kinderland - Mawil

Graphic novel moois uit Duitsland: je kindertijd beleven wanneer de muur bijna gaat vallen, het is een speciale ervaring. En heel veel ping pong.

Mijn bespreking.

5. Een zus - Bastien Vivès

In november las ik zowel Een zus als Zie mij van Bastien Vivès. Het is dit portret van een verwarrende zomer voor een dertienjarige jongen dat mij het meest bijbleef.

Mijn bespreking (naar onderen scrollen).

6. Shi #1-2 - Zidrou & José Homs

Zidrou slaat weer toe (hoeveel stripscenario's die man al op zijn conto heeft, je wil het niet weten) met een historische strip die Oost en West met elkaar in contact brengt. Ik kijk al uit naar het vervolg!

Mijn bespreking van deel 1 en deel 2 (telkens scrollen).

7. Saga. Volume 9 - Brian K. Vaughan en Fiona Staples

Ja, Saga blijft een topper. Enkel jammer dat we nu nog zo lang gaan moeten wachten op het vervolg. Zeker met de cliffhanger op het einde...

Mijn heel summiere bespreking (doorscrollen).

8. Monstress #1-2 - Marjorie M. Liu, Sana Takeda

Monstress is een reeks die moeilijk in een hokje te duwen is en dat maakt het net speciaal. Ik heb al 2x genoten van de avonturen van Maika Halfwolf, hopelijk bevalt deel 3 mij even erg (dat ligt al een tijdje op een leesbeurt te wachten).

Mijn bespreking van deel 1.

9. Krijger op rust (Mooie zomers, #4) - Zidrou, Jordi Lafebre

De belevenissen van de familie Faldérault blijven een genot om te lezen. Zelfs wanneer hun vakantie compleet in het water dreigt te vallen, maken ze er het beste van.

Mijn bespreking (scrollen).

10. La dama de la muerte (Lady Mechanika) - Joe Benitez & M.M. Chen

Deze stripreeks blijft me verbazen. In La Dama de la muerte trekt Lady Mechanika naar Mexico en krijgen we de meeste verontrustende aflevering tot nu toe van deze reeks te lezen.

Mijn bespreking (scrollen).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten