zaterdag 12 januari 2019

Kijktips week 12/01-18/01


De afgelopen kijkweek lagen teleurstelling en euforie heel dicht bij elkaar. Letterlijk zowaar: De luizenmoeder op VTM (woensdag) werd een absoluut dieptepunt voor mij. Niet omdat het echt "slecht" was, maar omdat het gewoon een flauw afkooksel was van de Nederlandse versie met een juf Els die nog niet tot aan de enkels van juf Ank kwam... Waarom niet gewoon het origineel uitzenden? Dat is - echt waar - leuke tv van bij de bovenburen. Ik kijk dus niet meer op VTM.

De euforie kwam gelukkig op donderdag bij Vier met de twee afleveringen van De dag die werden uitgezonden. Hier is nu eens Vlaamse fictie waar we mee kunnen uitpakken (Over water? Ik voel het nog steeds niet...) en ik was geboeid vanaf minuut 1. Ook het concept van om en om een aflevering uit het perspectief van de ordediensten en de daders werkte. Op naar die volgende twee afleveringen!

Winnaar van de week
Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 12/01:
De pinguins van Madagascar (VTM 17.20u) - de olijke pinguins van de Madagascarfilms krijgen hun eigen uitje. Best bekijkbaar. Jammer van de Vlaamse versie.
Schlagerchampions - das große Fest der Besten (ARD 20.15u) - Florian Silbereisen presenteert deze Schlagershow en ex-vriendin Helene Fischer mag zelfs komen optreden!

Miss Peregrine's home for peculiar children (VTM 20.25u) - de boeken heb ik niet gelezen (interesseren mij niet), de film heb ik wel gezien en het was maar mèh...
A million ways to day in the West (Q2 20.35u) - onnozele westernkomedie. Enkel kijken als je ziek bent of als er niks anders op tv is.
Braveheart (één 21.10u) - heb ik eerlijk gezegd nog nooit gezien, maar het blijkt een goeie film te zijn (ga ik nu kijken? Waarschijnlijk niet).
Victoria (Canvas 22.05u) - Duitse film, opgenomen in één enkele take. Moet je gezien hebben om het te geloven.

Cold in July (Vitaya 22.10u) - als je naar iets kijkt vanavond, laat het dit dan zijn. Een geniale misdaadthriller die zweempjes Tarantino in zich heeft.

Sister act (VTM 22.50u) - deze mag ook nog eens op de buis. Gangsterliefje Whoopi Goldberg duikt onder bij nonnen en leert ze zingen.

Zondag 13/01:
Romy and Michele's high school reunion (Zes 20.30u) - heerlijke dwaze komedie met Lisa Kudrow en Mira Sorvino als twee domme blondjes die indruk willen maken op hun klasreünie.

Romancing the stone (CAZ 20.40u) - 35 jaar oud is deze film ondertussen, maar het is en blijft een schitterende actiekomedie met Kathleen Turner en Michael Douglas.

Maandag 14/01:
(500) days of Summer (Vitaya 20.35u) - een romantische komedie zoals er meer zouden moeten zijn, namelijk zonder het kleffe gedoe. Aanrader!

Dinsdag 15/01:
Batman forever (Zes 20.35u) - we kregen eerst 2 heerlijk campy Batmanfilms van Tim Burton. Deze derde (niet van Burton) was enkel nog camp.
Hanne danst (Canvas 21.20u) - na Thomas Vanderveken die een heel pianoconcerto aanleerde op een jaar tijd, wil Hanne Decoutere nu gaan meedansen in een echte balletvoorstelling. Jammer genoeg krijg ik het van dansprogramma's op de zenuwen...

Woensdag 16/01:
Ocean's twelve (Vier 20.35u) - tweede film waarin Dany Ocean nog maar eens geld moet gaan stelen met zijn kompanen.
Blade 3: trinity (Zes 20.35u) - derde Bladefilm en al heel wat van zijn pluimen kwijt. Maar: vampieren en lederen outfits! Wat wil een mens nog meer...
Star trek into darkness (CAZ 20.40u) - tweede rebootfilm mét Benedict Cumberbatch als de slechterik. Verplicht SF-kijkvoer als je het mij vraagt.

Collateral (Q2 22.55u) - een huurmoordenaar neemt een taxichauffeur op sleeptouw in een moordnacht. Met Tom Cruise.

Donderdag 17/01:
Cowboys and aliens (Q2 20.35u) - belachelijke SF-film waarin Daniel Craig (James Bond dus) en Harrison Ford (Indiana Jones dus) het als cowboys opnemen tegen buitenaardse wezens.
Falling water (Q2 23.40u) - bovennatuurlijke serie over 3 mensen wiens dromen elkaar aanvullen. Wat is er aan de hand?

Vrijdag 18/01:
Cinderella (VTM 20.35u) - betrekkelijk geslaagde live action versie van de Disneyfilm.

Insurgent (Q2 20.35u) - we gaan ze dus allemaal op ons bord krijgen. Al slechtere tweede film uit de reeks.
The world's end (CAZ 20.40u) - deel 3 uit de Cornettotrilogie van Edgar Wright (ze zijn apart te bekijken). Wordt omschreven als een apocalyptische sciencefictionkomedie. 't Is allemaal waar.

45 years (Canvas 22.10u) - dit werd mijn film van het jaar in 2016 omdat ik hem toen op het filmfestival gezien heb (hij kwam pas uit in 2017 in de zalen bij ons). Aanrader van de week!

Bridget Jones's diary (VTM 22.40u) - moet dit nog uitleg krijgen? Heel herkenbare romantische komedie.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten