zaterdag 26 januari 2019

Kijktips week 26/01 - 01/02


We hadden al enkele nieuwe programma's voor de kiezen gekregen, maar vanaf deze week trekken de zenders alle registers open en worden we gebombardeerd met nieuwe seizoenen, volledig nieuwe dingen en oude bekenden.

Ik kijk er al naar uit.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 26/01:
Pippa (VTM 20.25u) - Nathalie Meskens wil ons wijsmaken dat ze kan boksen. Vlaamse film en het bekijken waard, het blijft een moeilijke combinatie.
Thor: the dark world (Vier 20.25u) - ze zijn er daar op Vier alle Marvelfilms aan het doorjagen, niet dat ik klaag.
Apocalypto (CAZ 20.40u) - Mel Gibson of all people maakte een film over de Maya's. Wat ik er al van gezien heb, was best goed - maar héél gewelddadig.


The Best Exotic Marigold Hotel (één 21.10u) - in het geriatrische filmgenre, een van de betere.

Déjà vu (VTM 22.10u) - een film waar je op den duur kop noch staart aan krijgt. Denzel Washington staat wel te acteren alsof zijn leven er van afhangt.
Boogie nights (Canvas 22.20u) - speelt zich af in de porno-industrie. Goeie film en buiten mijn gewoonte, een spoiler: 't is een prothese...

City of angels (Vijf 22.35u) - een engel wordt verliefd op een vrouw. Schmalz-remake van Der Himmer über Berlin, nu met Nicolas Cage en Meg Ryan.

Zondag 27/01:
De boxtrollen (VTM 15.10u) - een kinderfilm die volgens mij wat over het hoofd werd gezien, maar 't is echt een goeie. Jammer van de Vlaamse versie.
Taxi driver (CAZ 20.40u) - Robert De Niro speelt een taxichauffeur die over de rooie gaat. Ook met een piepjonge Jodie Foster die een oscarnominatie kreeg hiervoor (Robert natuurlijk ook).

Maandag 28/01:
De veiligheid van het land (één 21.30u) - docureeks over het Crisiscentrum van ons land. Zal ik links laten liggen wegens al véél te véél andere dingen op maandag.
Blind getrouwd (VTM 20.35u) - ik heb een hekel aan realityprogramma's, maar voor dit zit ik elk jaar paraat. Escapisme ten top.

I, Frankenstein (Q2 20.35u) - verschrikkelijk slechte actiefilm waarin het verhaal van Frankenstein compleet vermangeld wordt. En er wordt slecht geacteerd.
Topdokters (Vier 20.35u) - we volgen terug negen Vlaamse topdokters, elk in hun eigen specialisatie.
Julie & Julia (Vitaya 20.40u) - Meryl Streep mag zich nog eens uitleven accentgewijs. Geslaagde biopic over Julia Child en één van haar volgers zoveel jaren later.

Dinsdag 29/01:
Hitch (Q2 20.35u) - romantische komedie met Will Smith en Eva Mendes. Wonder boven wonder was ik niet gedegouteerd.

Woensdag 30/01:
Hotel Römantiek (Vier 20.35u) - Otto-Jan Ham en co trekken er opnieuw met enkele oudjes op uit in de hoop dat er romantiek in de lucht zal hangen.

Gent West (Vier 21.30u) - tweede seizoen van deze vrouwengevangenisreeks. Benieuwd of het nog zal kunnen boeien.

Donderdag 31/01:
De wereld rond met 80-jarigen (VTM 20.35u) - "Wat ze daar bij Vier doen, kunnen wij ook" dachten ze bij VTM en ze stuurden Sieg De Doncker en Olga Leyers op pad met 8 bejaarden.
Pretty woman (Vijf 20.35u) - ook al ver bejaard deze film, maar het blijft een goeie.

Vrijdag 01/02:
Maleficent (Vier 20.35u) - ik ben ab-so-luut geen fan van Angelina Jolie, maar deze live action verfilming die ons wat achtergrond geeft over de slechterik uit Doornroosje, kon ik best smaken.

30 jaar VTM (VTM 20.40u) - 30 jaar geleden startte VTM en veranderde het hele Vlaamse televisielandschap. Twee uur durende show die dit wil herdenken.
Home (Canvas 21.20u) - ik heb deze film gezien, maar vijf minuten na het bekijken ervan was ik al vergeten wat ik gezien had. Waarom zoveel lof voor dit?
Underworld: evolution (CAZ 22.25u) - tweede Underworldfilm en als ik hem niet op dvd had, zou ik nog eens kijken.
Eddie the eagle (VTM 22.45u) - komische biopic over een stukadoor die schansspringer wil worden.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten