zaterdag 19 januari 2019

Kijktips week 19/01-25/01


Vorige week zondag viel, 5 minuten voor de aflevering gedaan was, het verdict: ik kijk niet meer naar Over water.

"Ze" mogen zeggen wat ze willen, "prestigieus" vind ik de reeks allesbehalve. Oninteressant, over het paard getild en met compleet saaie personages - dat wél (en begin nu niet over Carl Dockx he, buiten zijn scène in de eerste aflevering is die ook maar mèh), maar daar hoor je in de media niets over... Het is bijna een misdaad om dit slecht te vinden, terwijl ik in mijn omgeving er nog niemand iets positiefs over heb horen zeggen. Zelfs de mensen die hun tijd verspild hebben aan het bingewatchen van de reeks in de kerstvakantie hebben er spijt van.

Nope, ze mogen hun "topreeks" steken waar ze willen daar bij één...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 19/01:
The young and prodigious T.S. Spivet (VTM 15.05u) - Jean-Pierre Jeunets Engelstalige debuut. Het verhaal van een slim jongetje dat op reis gaat om zijn wetenschapsprijs op te halen. Inventief, hartverwarmend en een must-see!

Ice Age - dawn of the dinosaurs (VTM 17.10u) - derde Ice Age film en niet meer zo grappig als de voorgaande. Jammer van de Vlaamse versie.
Avengers: age of Ultron (VTM 20.25u) - tweede Avengersfilm. Degelijk kijkvoer voor de fans, maar de stem van Ultron wordt ingesproken door James Spader, véél te herkenbaar voor mij door de serie The Blacklist.
Iron Man 3 (Vier 20.25u) - wie niet genoeg kan krijgen van Marvel en de Avengers, hier is er nog eentje. Was best nog de moeite.
Luther (Canvas 20.35u) - seizoen 5 van deze Britse misdaadserie. Zelf heb ik er nog niets van gezien. Idris Elba is enkel Heimdall in de Marvelfilms voor mij.
Bad boys II (Q2 20.35u) - tweede Bad Boys-film. Ik hou mijn hart al vast voor de derde die gedraaid wordt door Adil en Bilall.
Awakenings (één 21.10u) - deze wordt met de regelmaat van de klok herhaald op CAZ (zelfs vorige week nog), nu zenden ze hem ook nog eens uit op één. Als je dit nog niet gezien hebt, ben je echt niet wakker.
Sister act 2: back in the habit (VTM 22.55u) - na de eerste, moet nu ook de tweede film uitgezonden worden. Whoopi Goldberg gaat hier een klas met probleemkinderen doen zingen.
Turist (NPO2 23.35u) - wat doet een mens als er een lawine op hem afkomt? Een brave huisvader mag het horen van de rest, wanneer hij zijn eigen vel redt boven zijn gezin. Aanrader.

Maandag 21/01:
Facebook en ik (Canvas 21.20u) - documentairereeks waarin journalist Tim Verheyden onderzoekt hoe ons leven te gooi ligt op Facebook.

Dinsdag 22/01:
The bone collector (VTM 22.45u) - in de jaren '90 werden heel wat thrillers gemaakt over vieze seriemoordenaars. Hier gaan Denzel Washington en Angelina Jolie op zoek naar zo'n exemplaar.

Woensdag 23/01:
Ocean's thirteen (Vier 20.35u) - derde Ocean's-film, maar de vierde (met Sandra Bullock en co) gaan ze dus niet uitzenden...

Donderdag 24/01:
Eyes wide shut (Vijf 20.35u) - meesterwerk van Stanley Kubrick waarin Nicole Kidman ventje Tom Cruise helemaal onder tafel speelt. Wel raar dat dit op Vijf getoond wordt.

Blindspot (Zes 20.35u) - eindelijk zijn ze daar met het derde seizoen van deze reeks. 5 (vijf!) afleveringen na elkaar.

Vrijdag 25/01:
Allegiant (Q2 20.35u) - de meeste mensen hadden het al opgegeven bij deze derde film in de reeks. Ik zag hem en wil nu mijn 2 uur terug.
Mr. & Mrs. Smith (Vier 20.35u) - Brad Pitt liet zijn Jennifer zitten voor Angelina Jolie tijdens deze film. Zie waar dat hem gebracht heeft. Maar 't is wel een leuke actiekomedie.
The martian (VTM 20.40u) - hoog tijd dat ze deze eens op tv toonden. Briljante verfilming van het gelijknamige boek. Matt Damon speelt de rol van zijn leven.

Boyhood (NPO3 22.25u) - passieprojectje van Richard Linklater dat 12 jaar opnames vergde. Moet je gezien hebben, hoewel de film ook zijn zwakke punten heeft - die je zelf mag ontdekken.

There's something about Mary (Q2 22.45u) - film die je moest gezien hebben destijds. Ben Stiller en Cameron Diaz schitteren in deze komedie.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten