maandag 7 januari 2019

December favorites


December was een heel rustige maand (ik had het voorspeld...) waarin ik niet 1 keer in de cinema geraakt ben. Niet dat daar dingen speelden die ik wou zien, maar 't is het gedacht.

Dat wil niet zeggen dat ik geen films gekeken heb, ik zag er maar liefst 13 waarvan er 8 op de laatste drie dagen van december bekeken werden.

Maar daar schreef ik hier al over.

Als je naar mijn sterretjes voor de films kijkt, zou je daar andere conclusies over kunnen trekken dan ik:

De hoogste score werd behaald door de film The breadwinner, een tekenfilm die je op Netflix kan bekijken en die het verhaal vertelt van een Afghaans meisje dat als jongen verkleed door het leven moet gaan onder de Taliban. Haar familie kan anders geen eten kopen omdat er geen mannelijk lid van de familie meer is (aan vrouwen wordt geen eten verkocht).

Dit was een sterke film, voor alle leeftijden, en verdient alle sterretjes die ik gaf.

Maar als ik het lijstje met films overloop, moet ik toegeven dat het Game night is die het meest is blijven hangen.

Ja, een nogal onnozele film over een spelletjesavond die helemaal uit de hand loopt. Maar ik heb mij hier zo mee geamuseerd! Als je een avondje ongegeneerd wil genieten van een film die niet te veel aandacht vergt: hier is 'm.

Er werd wel 2 keer gequizd en daar deden we het helemaal niet slecht.

Bij de quiz ten voordele van leefboerderij Suskewiet werden we vierde en gingen we met een gigantische plant naar huis (1 plant voor 4 personen, niet goed over nagedacht...) en een pakketje producten van Lima (da's het huismerk van Bioplanet).

Op de laatste quiz van het jaar werden we 14de, maar aangezien dit de enige quiz op die dag is, zat daar het kruim van de Oost-Vlaamse quizploegen. Dan hebben we het helemaal niet zo slecht gedaan.

De week voor kerstmis kon ik genieten van de Christmas cosy reading night. Een hele avond lezen, met een lekker hapje en drankje. Wat wil een mens nog meer?
En daar schreef ik hier al over.

Van 23 tot 27 december deed ik het Zwarte Woud aan, eens niet kerst vieren thuis, maar op verplaatsing. En hoewel ik erg weinig geslapen heb op die reis (wat was ik blij mijn eigen bedje terug te zien!), is die toch erg meegevallen. Ik heb heel wat gezien en ik ga zeker nog eens terug naar de streek.

We zijn ze op de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg, moeten gaan zoeken, maar toch sneeuw gezien!!

De half bevroren Mummelsee.
Kerstmarkten zijn over 't algemeen gedaan in Duitsland voor Kerstmis, maar in Baden Baden was er de Christkindlmarkt. Krak hetzelfde, maar hier staat het kerstekindje centraal en kan je er ook een brief naar sturen.
En eindelijk ook kunnen proeven van Dampfkuchen! Ik zie dat altijd op Duitse kerstmarkten, maar ik durfde het niet te kopen door de vrees dat het zo'n gedoe zou worden om het op te eten. En dan serveren ze gewoon Dampfkuchen in een restaurant.

't Is een aanrader.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten