vrijdag 2 november 2018

Oktober wrap-up


En de leesdip blijft duren...

In oktober las ik slechts 8 dingen: 2 boeken en 6 strips. Daarnaast ben ik wel al zo'n 350 bladzijden ver in een kanjer van 500 bladzijden. Nog een boek (in pagina-aantallen) er bij gelezen dus.

Drie van die dingen kregen 4 sterren van mij, de rest 3 sterren en eentje slechts 2,5. We hebben dus weer een stinker gelezen de afgelopen maand.

Maar toch heb ik een boek van de maand:

Het monster van Frankenstein - Mary Shelley

Werd gelezen omdat het dit jaar 200 jaar oud werd en ik op het filmfestival een film zag die over Mary Shelley ging. Ik zou het zo opnieuw lezen.

Het boek kreeg 4 sterren, de film slechts 3.

Mijn bespreking van het boek kan je hier lezen.

Viersterrenstrips die ik las:

Saga. Volume 9 - Brian K. Vaughan en Fiona Staples

Het is altijd een beetje feest wanneer er een nieuw deeltje van Saga uit komt. Ditmaal het negende en op het tiende wordt het héél lang wachten want de makers nemen een sabbatjaar. Evelyne is not amused.

Ook dit deel kreeg 4 sterren van mij, maar ik kan er écht niets over vertellen, buiten dat de cliffhanger op het eind het nog zoveel erger maakt dat we nog zolang moeten wachten op het vervolg. Damn.

Eerste episode (Terug naar Aldebaran, #1) - Leo

Dit is al de vijfde cyclus in de Aldebaranreeks van Leo. Hier komen de protagonisten van de eerste drie cycli (Kim Keller) en de vierde cyclus (Manon) samen.

Leo heeft een heel eigen tekenstijl die mij wel bevalt en de avonturen op de verre planeten zijn helemaal mijn ding.

Vier sterren dus.
Maar je moet wel al de vorige albums gelezen hebben om hier nog mee te kunnen.

Van de driesterrenstrips wil ik nog deze bespreken:

The three incestuous sisters - Audrey Niffenegger

Tijdens het filmfestival nam ik enkele keren mijn toevlucht tot de bibliotheek van Gent, zeker wanneer de vertoningen van films nogal lang uit elkaar lagen.

Daar vond ik in het rek met graphic novels deze titel.

De drie zussen leven samen, doen alles samen, maar zijn wel heel verschillend. Wanneer 1 van hen zwanger wordt, verandert hun leven compleet.

Niffenegger heeft een heel eigen tekenstijl, op het lelijke af, maar daardoor komt het verhaal wel beter over.

Ik las het op een goed half uur uit tijdens mijn rustperiode tussen films in de bibliotheek. Tijd goed besteed.

En de stinker van de maand:

The beginning of the world in the middle of the night - Jen Campbell

Jen Campbell volg ik al een aantal jaren op youtube. Ze heeft al non-fictieboeken, kinderboeken en een poëziebundel uit. Dit is haar debuut met kortverhalen.

Op haar youtubekanaal leer je al snel dat ze bezeten is van sprookjes, ze geeft er lezingen over en weet echt heel veel over het onderwerp. Het is dan ook niet te verwonderen dat ze sprookjes aangrijpt om hier verhalen te vertellen en dat sommige van haar verhalen in een heel sprookjesachtige sfeer baden. Maar ik was niet direct onder de indruk...

In haar schrijfstijl zitten snuifjes Emma Donoghue en sprinkeltjes Jeanette Winterson en daardoor vond ik het allesbehalve origineel. Wanneer dan ook nog slechts 2 of 3 van de 12 verhalen in het boek enigszins interessant blijken te zijn, verdien je van mij niet meer dan 2.5 sterren.

Met de hakken over de sloot, maar helemaal geen aanrader... Jammer.

Alles wat ik las in oktober.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten