zondag 6 januari 2019

Kijktips week 06/01-11/01


Ok daar gaan we dan, een dag later dan normaal (maar er werd niet veel gemist) en met nog steeds een zwaar hoofd en zweten dat het geen naam heeft...

Yep, we zijn nog steeds ziek.

Kijktips voor de komende week:

Zondag 06/01:
Minions (VTM 15.15u) - het is steeds een slecht idee om secondaire karakters hun eigen film te geven. Zoals hier. Kijk gewoon naar de trailer van deze film, dan heb je het "beste" er van gezien. Vlaamse versie.
Free Willy (Vijf 18.30u) - ik heb dit ooit bij een babysitopdracht in het Nederlands moeten bekijken. The horror! Gelukkig is dit de Engelstalige versie.
Real steel (Q2 20.35u) - boksen met robots. Klinkt als een film die het bekijken niet waard is, maar deze is echt een aanrader voor de hele familie.

Maandag 07/01:
The devil wears Prada (Vitaya 20.30u) - Meryl Streep speelt de pannen van het dak als Miranda Priestly, hoofdredactrice bij een modemagazine.

Escape from New York (CAZ 20.10u) - eighties actiefilm waarin Kurt Russell gedropt wordt in Manhattan, de grootste gevangenis op aarde.

Voor ik het vergeet (één 21.25u) - documentairereeks waarin Wannes Deleu een maand bij zijn grootmoeder in het verzorgingstehuis intrekt.
Dertigers (één 22.00u) - fictiereeks rond een aantal dertigers en de keuzes die ze in hun leven maken.  Elke weekdag een aflevering. Kan je vanaf maandag integraal op vrtnu bekijken.
From dusk till dawn (Q2 23.05u) - tweede seizoen van deze vampierenreeks.

Dinsdag 08/01:
Batman returns (Zes 20.35u) - Batmanfilm van de hand van Tim Burton. Toen het nog campy mocht zijn. Met Michelle Pfeiffer als Catwoman en Danny DeVito als the Penguin.

Urbanus 70 (één 21.30u) - Urbanus wordt dit jaar 70 en dat moet gevierd worden. Documentairereeks rond deze komiek.
Speed (VTM 22.35u) - Sandra Bullock en Keanu Reeves moeten een bus aan een constante hoge snelheid laten rijden, anders ontploft hij. Spanning verzekerd.

Jupiter ascending (Zes 22.50u) - ik heb deze film ooit gezien en het enig wat ik er nog van weet is dat het een compleet onverstaanbaar wervelend ding was.

Woensdag 09/01:
De luizenmoeder (VTM 20.35u) - een kijkcijferkanon in Nederland, dus moeten ze er een Vlaamse remake van maken. Kan alleen maar slecht aflopen (ik zie Els Dottermans écht niet in de rol van strenge juf).
Ocean's eleven (Vier 20.35u) - eerste film waarin Danny Ocean een casino wil overvallen.
The Golden Globe Awards 2019 (Zes 20.35u) - uitzending van de awardshow van zondag. De winnaars zijn dan al bekend, maar ik zie wel eens graag zo'n langgerekte prijsuitreiking.

Eviva España (één 20.40u) - Annemie Struyf doet haar Frankrijkreis over in Spanje en bezoekt daar Belgen die het "willen maken".
Escape at Dannemora (Canvas 22.10u) - Amerikaanse misdaadreeks over een ontsnapping uit een gevangenis. Twee afleveringen na elkaar. Spreekt mij niet meteen aan.

Donderdag 10/01
De dag (Vier 20.35u) - wie niet over Telenet Play beschikt (de meerderheid van de mensen dus), kan vanaf nu deze reeks van de hand van Jonas Geirnaert bekijken. Twee afleveringen na elkaar.

Vrijdag 11/01:
Divergent (Q2 20.35u) - net als de boeken, werden de films in deze reeks steeds slechter. Dit is de eerste en nog bekijkbaar.
The girl with the dragon tattoo (Vier 20.35u) - totaal onnodige remake van de Zweedse film. Heeft wel één van de mooiste begingenerieken ooit.
The lobster (Canvas 22.10u) - mijn eerste kennismaking met het raar gedraaide brein van Yorgos Lanthimos. Kijken!

Kick-ass 2 (Q2 23.05u) - nog gewelddadiger dan de eerste film, maar ik kon het wel smaken.

Double jeopardy (VTM 23.10u) - een vrouw wordt beschuldigd van de moord op haar man. Blijkt die als ze terug vrij komt nog te leven. Haar wraak zal zoet zijn.
Unbreakable (23.40u) - nu Glass er staat aan te komen, is het misschien wel aan te raden om deze nog eens te bekijken.

Occupied (Canvas 00.05u) - tweede seizoen van deze Noorse thrillerserie.

Veel kijkplezier!


1 opmerking:

  1. Ik ben altijd dankbaar voor jouw kijktips elke week. Ik pik er heell wat goeds uit op. Dankjewel !

    BeantwoordenVerwijderen