woensdag 19 oktober 2022

Filmfestival - dag 7

En terug een rustig dagje met slechts 1 film op het programma:

En aangezien hij 's avonds speelde, had ik een hele dag om uit te rusten. Mooi.

Un beau matin vertelt het verhaal van Sandra (Léa Seydoux) aan wie langs alle kanten getrokken wordt.


Ze staat er alleen voor met een dochtertje sinds haar man overleed, haar vader is aan een sneltempo aan het dementeren en ze wordt en passant ook nog eens verliefd op een oude vriend die getrouwd is (en 't is wederzijds).

Een mens zou voor minder beginnen wanhopen maar Sandra is zo niet: ze doet dapper door, al gaat het steeds slechter met haar vader en wordt hij van verzorgingstehuis naar verzorgingstehuis gesleept en is het ook in haar relatie met Clément niet helemaal koek en ei.

Op zich vond ik dit geen slechte film, maar 't is een beetje een doorslagje van de Franse cinema: overspel plegen, moeilijke familiale relaties hebben en blijkbaar alleen Parijs als middelpunt van de wereld zien - goh zeg, haar vader moet naar één van de buitenwijken om opgevangen te worden omdat het in het centrum veel te duur is en 't is alsof hij naar de brousse moet vertrekken...

Gewoon goed dus en dat krijgt dan 3.5 sterren omdat Léa Seydoux nog maar eens bewijst dat ze één van de beste Franse actrices van het moment is.

Un beau matin is vanaf vandaag te zien in de cinema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten