zondag 4 oktober 2015

Werelddierendag. Gefeliciteerd, Sisko!


4 oktober, bij dierenliefhebbers beter bekend als Werelddierendag, moet een feestje worden voor het niet-menselijk geweld in onze huiskamers.

Hier ten huize loopt er maar één rond met een volledige vacht en dat is Sisko, tijd om hem wat extra te verwennen vandaag!

Mr. Sfinx op het - anders verboden - bed.
En dat verwennen werd wat makkelijker gemaakt door Dag Allemaal, aangezien de afgelopen vier weken kon gespaard worden voor een gratis katten- of hondendoos.

Na mijn propvolle doos van Albert Heijn, was het nu de beurt aan Sisko om een doos in ontvangst te nemen, af te halen bij Tom&Co. En dat deed ik natuurlijk, het zou een beetje raar zijn om de kater er zelf op uit te sturen...

En propvol was ook hier het juiste woord, de doos was tot bovenaan gevuld met kattenlekkers:

Er zaten 2 verschillende soorten droge voeding (Friskies en Purina), twee soorten natte voeding (Felix en Gourmet) en ook 2 soorten snoepjes van het merk Felix in de doos. Er zal er eentje kunnen smullen de komende dagen!
Die Party mix van Felix is trouwens één van Sisko's favorieten, hij moet het zakje nog maar horen of zien en er wordt massaal gekwijld, letterlijk.

Het gele muisje is een piepend speelgoedje, maar ik denk eerlijk gezegd dat hij er of geen interesse voor zal hebben of doodsbang voor zal zijn want het is echt geen held...

Ook aan de baasjes werd gedacht want er zat een bon voor Tom&Co bij en een kleurplaat uit het kattenkleurboek van Veronique Puts.

Veronique Puts is trouwens geen onbekende voor mij: ze schrijft elke week de column Miauwkes in Dag Allemaal, één van de hoogtepunten van mijn week want ik lees de Dag Allemaal in chronologische volgorde en de column staat meestal helemaal achteraan, bijna als de kers op de taart in het weekblad.

En toen ik gisteren (03/10 dus) in Standaard Boekhandel binnenstapte, zag ik dat er een nieuwe bundeling van haar columns verschenen was:

Er werd niet geaarzeld om dit boek mee te nemen naar huis, het is al haar derde bundeling en de vorige zijn echt zalige boeken om te lezen (zij het misschien enkel voor kattenliefhebbers).
Ze vertelt gewoon over wat ze dagdagelijks met haar twee katten beleeft: in de eerste twee boeken zijn dat Chatblis en Pernod, maar van Chatblis moest ze jammer genoeg afscheid nemen en nu zijn het de belevenissen van Pernod en Cootje, het nieuwe geweld in huis.

Het tweede boek, Kattenkwaad, kocht ik vorig jaar toen ik een dagje in Leuven was en ik las het helemaal uit op de treinreis terug. In Kattenkwaad komt dus het overlijden van Chatblis ter sprake en hoewel ik dat al wist uit de columns, zat ik toch met een krop in de keel te lezen. Schaamtelijk als je op de trein zit...

De volledige collectie
Nu nog dat kleurboek zien aan te schaffen en de collectie is compleet...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten