vrijdag 23 oktober 2015

Filmfestival: dag 9


En ook op dag 9 kon de organisatie van het Filmfestival beter...

We werden om 20.00u verwacht in de Sphinx, dus stonden we netjes te wachten rond 19.30u (deze keer was het "we" want zus kwam even mee voor een film), samen met een heleboel anderen. Bleek nu dat de voorgaande film in onze zaal nog 20 minuten zou duren! En er was al geen plaats meer om nog mensen bij te proppen in de gang, laat staan om degenen die op dat moment in de zaal zaten er uit te laten...

De Sphinx is geen plek voor zo'n gedoe, zorg dan in ieder geval dat de ingaande en uitgaande menigte vlot kan passeren, in plaats van dat ik de hele tijd stampen in mijn maag krijg van de rugzakken van de mensen die de zaal verlaten. Ik had toen net gegeten, 'k zal er maar geen tekeningetje bij maken zeker?

Son of Saul (14.30u, Kinepolis) 3/5



Het was al weer een tijdje geleden dat er nog een Holocaustfilm draaide op het Filmfestival, ik was dan ook benieuwd. Son of Saul scoort heel hoog bij het publiek van het festival: de film staat momenteel op plaats 7 in de rangschikking met een score van 4.56/5.

Tja, bij mij scoorde de film helemaal niet zo hoog...
Versta mij niet verkeerd, het is een verdienstelijke film die op een eigenzinnige manier gedraaid werd, maar het deed mij weer zo weinig. Als het mij als kijker op een bepaald moment niet meer kan schelen of de protagonist leeft of sterft, ben je niet goed bezig als film...

Voor wie dit toch wil gaan zien: vanaf 28/10 in de zalen.

El club (20.00u, Sphinx) 2.5/5



De club waar hier sprake van is, zijn een viertal uit hun ambt gezette priesters die samen in een afgelegen huis wonen, met een in opspraak gekomen non om voor hen te zorgen.

Wanneer een nieuwe "bewoner" wordt afgeleverd, duikt ook een zwerver op die hem van alles wat mooi en lelijk is beschuldigt en er doet zich een drama voor.

De kerk stuurt een onderzoeker naar het huis, waarbij we beetje bij beetje leren waarom die mannen daar juist wonen.

De vermoeidheid sloeg genadeloos toe in deze film, ik had het met momenten serieus lastig om mijn ogen open te houden en aangezien de film mijn aandacht niet genoeg kon vasthouden: een lage score.

Wie ook een slaapverwekkend mutsje wil: vanaf 16/12 in de zalen te zien.

En dan nog dit: deze dag gaf mij twee films waar zo goed als geen vrouwen in voorkwamen, iets waar ik enkel maar geschoffeerd door kan zijn. Gelukkig zullen de laatste 5 films in de laatste 2 dagen dit ruimschoots goedmaken...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten