woensdag 28 oktober 2015

Lays wintereditions: een smaaktest


Lays brengt met de regelmaat van de klok nieuwe smaken op de markt, sommige daarvan krijgen een permanent plekje in hun assortiment (I'm looking at you: Bicky Crisp!) en andere zijn slechts voor een gelimiteerde tijd onder ons.

Een dikke maand geleden ontdekte ik de nieuwe wintereditions in de Albert Heijn. Ondertussen zijn de smaken ook al in Belgische warenhuizen te vinden, maar van de 2 smaken die ze aanbieden, heb ik er bij ons nog maar eentje gezien bij Carrefour. Bij Colruyt en Delhaize heb ik ze zelfs nog helemaal niet gezien, daar vind je nog steeds de summer editions...

Maar ik houd jullie niet langer in spanning en zal overgaan tot mijn "culinaire" bespreking.

Lays biedt voor deze winter, zoals al gezegd, 2 smaken aan: Bratwurst en Cheese fondue.

De eerste die ik uitprobeerde, was Cheese fondue.

De eerste indruk als je deze in je mond steekt, is niet direct waw te noemen. De chip smaakt een beetje duf en pas na herhaaldelijk proeven komt de kaassmaak naar boven. En het is niet echt een aangename kaassmaak, nogal roomachtig eigenlijk, maar ze benaderen wel - voor zover ik mij kan herinneren - de smaak van kaasfondue.

Niet direct een winnaar...

Een paar weken later nam ik de Bratwurst flavour mee uit Albert Heijn, want die hadden ze de eerste keer niet.

Een bekentenisje: een kermis is voor mij niet compleet zonder een braadworst, deze smaak intrigeerde mij met ander woorden... Maar het werd een teleurstelling: je krijgt een rokerig vleessmaakje, dat wel, maar Bratwurst smaakt toch écht anders.

Ook geen winnaar.

Deze wintereditions, hoewel ze leuk gevonden zijn, zullen dus niet meer in mijn winkelwagentje belanden. Nog een gelukje dat ik ze bij Albert Heijn kocht, daar zijn het zakken van 120 gr aan 0.89€. De zak Bratwurst flavour die ik in Carrefour zag, was véél groter, dus duurder en meer niet zo smakelijke chips...


1 opmerking: