vrijdag 16 augustus 2019

Kijktips week 17/08-23/08


Nu ik een abonnement heb op Amazon Prime zal ik nog maar een extra kijktip van dat platform geven: The boys, een 8-delige reeks over superhelden gone bad...

Wat als de blinkende superhelden die de wereld moeten redden eigenlijk complete klootzakken zijn die met alles - ook moord - weg komen? Dan staan er mensen op die daar een stokje voor willen steken...

De beste vergelijking die ik kan maken is met True blood, maar dan met superhelden i.p.v. vampieren. Een mooie vergelijking als je het mij vraagt.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 17/08:
Finding Nemo (VTM 17.10u) - heerlijke Disneyfilm, alleen jammer van de Vlaamse versie (Sien Eggers als Dory? Komaan zeg!!).
Harry Potter and the goblet of fire (Vier 20.05u) - HP 4.
Saving mr. Banks (Vijf 20.25u) - het verhaal van het verfilmen van Mary Poppins. Degelijke films zoals ze de dag van vandaag niet veel meer gemaakt worden.

Waitress (Vitaya 20.25u) - mooie film over een serveerster die wat meer wil in het leven.

Aanrader van de week!

Jurassic Park (één 20.35u) - klassieke dinofilm intussen van de hand van Stephen Spielberg. Nog niet gezien? Kijken! (en foei!)
Badlands (Canvas 22.30u) - deze zag ik vorig jaar in het kader van Kuis je decoder op en kreeg toen mijn goedkeuring.

A united kingdom (NPO2 23.10u) - niet meteen iets dat mij interesseert, maar misschien zijn er liefhebbers voor dit waargebeurde interraciale liefdesdrama.

Zondag 18/08:
Maze runner: the scorch trials (Q2 20.30u) - hier heb ik niet meer naar gekeken na het fiasco dat de eerste Maze runner film was.
Flashdance (Zes 20.30u) - eighties dansfilm waarbij ik er nog nooit in geslaagd ben om hem helemaal uit te kijken. Misschien nu wel?

Kingsman: the secret service (VTM 20.45u) - hilarische actiekomedie met een toen nog onbekende Taron Egerton (die Elton John zou gaan spelen in Rocketman).
Babette's feast (NPO2 23.25u) - Deense filmklassieker ondertussen over de Franse Babette die een feest wil opleuken.

Maandag 19/08:
Sharknado 3: oh hell no! (Zes 20.35u) - deel 3 en ik kijk ongeduldig uit naar deel 6 (dat ik nog niet gezien heb).

Les yeux sans visage (Arte 22.30u) - Franse horrorfilm die steeds hoog eindigt in het lijstje met must-sees. Ik vond 'm persoonlijk niet zo heel griezelig...

Dinsdag 20/08:
Big (Zes 20.35u) - Tom Hanks mag het groot kind uithangen wanneer een jongetje de wens doet om "groot" te zijn. Ok voor wat het is.
Harry Potter and the goblet of fire (Zes 22.35u) - gemist zaterdag op Vier? Herkansing op Zes.

Woensdag 21/08:
Days of heaven (Canvas 22.15u) - Richard Gere in zijn glorietijd in een Oscarwinnende film (voor cinematografie). Ik weet het nog niet.
D'Ardennen (VTM 22.50u) - Vlaamse misdaadfilm waarin Kevin Janssens schittert als de crimineel Kenny. De film is ook een waarschuwing voor mensen die naar d'Ardennen willen gaan.

Donderdag 22/08:
The mountain between us (Q2 20.35u) - degelijk drama over twee mensen wiens vliegtuig neerstort in de bergen en ze moeten zichzelf weten te redden.

Midnight in Paris (Canvas 21.15u) - Woody Allenfilm die zich afspeelt in Parijs. 't Is één van zijn betere latere films.

Vrijdag 23/08:
Kill Bill vol. 1 (NPO3 20.20u) - ze gaan er daar het hele oeuvre van Tarantino doorjagen zeker? Ik klaag niet.

Marathon man (Canvas 21.15u) - ik dacht altijd dat dit de verfilming van een Stephen King boek was, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Wat wel, valt te ontdekken.
The player (één 23.35u) - ensemblefilm van Robert Altman waarin het kruim van acteurs uit die tijd (1992) aan meewerkte. Moet je gewoon eens in je leven gezien hebben.

I, robot (VTM 23.35u) - Will Smith als een politieagent die een op hol geslagen robot moet zien te vinden. Maar is hij wel zo op hol geslagen?

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten