zondag 11 augustus 2019

Kijktip (of toch niet): A good marriage


Nu ik de novelle Een goed huwelijk gelezen heb, was het tijd om ook de verfilming te bekijken.

Bij ons een direct op dvd te verkrijgen film.

En met rede, want dit is maar een flinterdun filmpje zonder veel diepgang...

Het scenario werd geschreven door Stephen King zelve, gebaseerd op zijn novelle. Maar we weten allemaal dat scenario's niet het forte van King zijn.

Hij breidt zijn verhaal uit met wat meer omkadering, wat nodig was omdat er in de novelle nu ook maar zoveel te rapen valt, maar het is allemaal opvulling.

Goede vondst: Bob Anderson laat overal in huis briefjes achter voor Darcy, zodat ze aan hem zou denken wanneer hij op zakenreis is. Die briefjes zijn soms vertederend, maar meestal controlerend en dominant (zo zit er eentje in haar verborgen snoepdoos: "Zou je dat wel doen, je begint wat ronder te worden" - *licht gekokhals*).

We ontmoeten ook zoon- en dochterlief, die blijven in de novelle wat op de achtergrond en dat was ok.

Maar de gepensioneerde speurder, die slechts op het einde van de novelle opduikt, al overal laten rondhangen waar Darcy en Bob zich bevinden, neemt de verrassing weg die dit in het boek is.

En hoewel er degelijke acteurs meedoen, staan ze allemaal wat op automatische piloot te acteren. Anthony LaPaglia (Bob) staat er als een slechte Baldwin bij en weet niet echt te overtuigen. Joan Allen (Darcy) doet nog eventjes haar best, maar naar het einde toe was ze het precies ook beu.

Dat King het einde (licht) veranderde was ook niet echt welgekomen. Het einde van de novelle was in mijn ogen krachtiger. *spoiler* Darcy die met de moord op Bob wegkomt omdat speurderman haar laat gaan vs. Darcy die met de moord wegkomt omdat de speurder een hartaanval krijgt wanneer hij haar huis verlaat - optie 1 vind ik zelf sterker *spoiler*



Geen aanrader, maar dat zijn de meeste Kingverfilmingen, dus dat ben ik al gewoon.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten