zaterdag 27 oktober 2018

Kijktips week 27/10-02/11


De komende week is het ver allemaal griezelfilms wat de klok slaat, maar het is ook de terugkeer van The handmaid's tale op Canvas!

De modale burger kan eindelijk van het tweede seizoen genieten. Hoewel, genieten...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 27/10:
Child 44 (CAZ 20.40u) - kindermoord onderzoeken in een totalitaire staat, 't is om moeilijkheden vragen.

Kon-Tiki (één 21.20u) - waargebeurd verhaal over Thor Heyerdahl die een schip wou bouwen...
Mr. Popper's penguins (VTM 21.40u) - verfilming van het gelijknamige kinderboek. Met Jim Carrey.
Van Helsing (Q2 22.30u) - comicbookverfilming over de legendarische vampierenjager. Om te verzamelen tegen Halloween.

Zondag 28/10:
Night at the museum (VTM 14.55u) - ideale familiefilm. Zet u eventjes met de kindjes.
Pirates of the Caribbean: on stranger tides (VTM 20.35u) - deze films tonen ze echt té veel op tv...
Resident evil: retribution (CAZ 20.40u) - vijfde RI-film. Ik blijf er naar kijken. Om te verzamelen tegen Halloween.

The omen (CAZ 22.20u) - klassieker over the child from hell. Om te verzamelen tegen Halloween.

Maandag 29/10:
Final destination (Zes 20.35u) - op creatieve wijze mensen afmaken, ik kijk daar graag naar. Om te verzamelen tegen Halloween.
Underworld: awakening (CAZ 20.40u) - derde Underworldfilm met Kate Beckinsale. En ook hier blijf ik naar kijken. Om te verzamelen tegen Halloween.

Team Scheire (Canvas 21.20u) - Lieven Scheire zoekt wetenschappers die praktische problemen moeten oplossen. Ik ben benieuwd.
Friday the 13th (Zes 22.20u) - een seriemoordenaar op een zomerkamp. Horrorklassieker. Om te verzamelen tegen Halloween.

Dinsdag 30/10:
Die Huis (één 20.35u) - een nieuwe reeks BV's mag naar Zuid-Afrika verkassen om hun ziel bloot te leggen. Eerst aan de beurt: Danira Boukhriss Terkessidis.
National treasure (Q2 20.35u) - Indiana Jones light met Nicolas Cage. Blijft een leuke film.

The fly (CAZ 20.40u) - zoveelste herhaling van deze iconische horrorfilm waarin Jeff Goldblum langzaam in een vlieg verandert. Om te verzamelen tegen Halloween.

Halloween II (Zes 22.05u) - inferieure tweede film. Om te verzamelen tegen Halloween (ah ja).

Woensdag 31/10:
Over eten (één 20.35u) - terugkeer van dit luchthartig programma over eten. Met - weerom - Danira Boukhriss Terkessidis (en Kobe Ilsen).
Dance as one (VTM 20.35u) - ik heb een hekel aan dansprogramma's, dus ook aan dit, zonder het al te hebben gezien.
Abraham Lincoln: vampire hunter (Q2 20.35u) - Abe Lincoln jaagt op vampiers. Geloof het maar. Om te bekijken op Halloween.
Callboys (Vier 20.35u) - herhaling van het eerste seizoen. Ik ga niet meer kijken, nog genoeg andere, nieuwe dingen te ontdekken.
Beautiful creatures (Vitaya 20.35u) - verrassend goede verfilming van een YA-boek. Om te bekijken op Halloween als je tegen niet veel kan.

Annabelle (Zes 20.35u) - griezelen met poppen, dat staat op de tweede plaats na geesten als het over horror gaat waar ik niet naar wil/durf kijken. Om te bekijken op Halloween.
Welp (CAZ 20.40u) - "eerste" Vlaamse horrorfilm. Verdienstelijke poging, maar niet meer dan dat. Om te bekijken op Halloween.
The handmaid's tale (Canvas 21.20u) - tweede seizoen van deze dystopische reeks. Twee afleveringen na elkaar.

Halloween III: season of the witch (Zes 22.20u) - derde Halloweenfilm die nog weinig met het origineel te maken heeft. Om te bekijken op Halloween.
Blair witch (Q2 22.35u) - nee, niet die film, maar een soort vervolg. Om te bekijken op Halloween.

Donderdag 01/11:
Zie mij graag (één 20.35u) - tweede seizoen van een schabouwelijk slechte Vlaamse serie. Ik heb de eerste aflevering nog geen 15 minuten uitgehouden.
Carrie (CAZ 20.40u) - inferieure remake van de horrorklassieker met Cissy Spacek. Over te slaan.
Radio Gaga (één 21.05u) - herhaling van deze Canvasreeks, nu op één omdat "er nog veel te veel mensen zijn die dit nog niet gezien hebben". Dat ze dan op Canvas gekeken hadden he.

Halloween IV: the return of Michael Myers (Zes 22.00u) - om te bewijzen dat we een franchise niet genoeg kunnen uitmelken...

Vrijdag 02/11:
Pride and prejudice and zombies (Q2 20.35u) - verfilming van het gelijknamige boek. Verzamelt twee van mijn favorieten: P&P en zombies. Kijken! Maar: Halloween is wel al gedaan he.

Hansel & Gretel: witch hunters (Zes 20.35u) - Hansje en Grietje jagen op heksen. Vermakelijke film. Maar: Halloween is wel al gedaan he.

Halloween V: the revenge of Michael Myers (Zes 22.10u) - jawel, een vijfde film. Maar: Halloween is wel al gedaan he.
Lost highway (NPO3 22.10u) - thriller van de hand van David Lynch, vooral bekend geworden voor zijn soundtrack van Rammstein.

Childhood's end (CAZ 22.30u) - zoveelste herhaling van deze miniserie over buitenaardse wezens die alle problemen van de mensen komen "oplossen".

Evil dead (Q2 22.35u) - niet het origineel, maar de remake. Over te slaan. Maar: Halloween is wel al gedaan he.
The exorcist (één 23.30u) - horrorklassieker waarin de erwtensoep in het rond sproeit. Maar: Halloween is wel al gedaan he.

Galloping mind (NPO2 23.40u) - een tweeling groeit afzonderlijk van elkaar in een heel verschillende milieus op. Wanneer ze 12 zijn, vinden ze elkaar. Van Belgische makelij.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten