zaterdag 6 oktober 2018

Kijktips week 06/10-12/10


Chance dat het Filmfestival deze week begint en ik dan elke dag/avond in Gent te vinden zal zijn want geen The Voice Kids op vrijdagavond maar VOETBAL??? Nee, dat kan écht niet...

Wie niet naar het Filmfestival kan gaan, heeft deze week gelukkig de keuze uit heel wat filmmoois op tv. Je hoeft er dus niet voor uit je zetel te komen.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 06/10:
An officer and a gentleman (Vitaya 20.25u) - hier wordt nog een oudje vanonder het stof gehaald. Romantische Schmaltz, maar er zijn misschien mensen die dit graag zien.
The walking dead (Fox 21.00u) - dit weekend is er een marathonuitzending van seizoen 8 op zaterdag en zondag, zodat iedereen klaar zit om op maandag aan het 9de seizoen te beginnen.

Maverick (één 21.15u) - ondergewaardeerde western in mijn ogen en dat Jodie Foster meedoet, is voor mij al genoeg om zeker te kijken - indien ik thuis was (niet het geval) en hem nog niet op dvd had (wel het geval).

Angels & demons (VTM 21.45u) - tweede verfilming van een Dan Brown boek, met Tom Hanks in de hoofdrol. Mèh.
The man who knew too much (CAZ 22.20u) - hier blijven ze Hitchcock uitzenden, niet dat ik klaag. Doris Day mag zelfs zingen in deze film.

Godzilla (Q2 22.40u) - zoveelste verfilming met de Japanse monsterhagedis in de hoofdrol. Heeft vooral een epische soundtrack.
Gett - the trial of Viviane Amsalem (NPO2 23.40u) - proberen scheiden als vrouw in Israël wanneer je man niet wil meewerken, 't is zo goed als onmogelijk...

Zondag 07/10:
Doctor Who (BBC1 19.45u) - het nieuwe seizoen met de nieuwe Doctor. Dat het deze keer een vrouw is, kan ik alleen maar toejuichen!

Mission: Impossible - ghost protocol (VTM 20.35u) - vierde MI-film, met nog steeds Tom Cruise die denkt dat hij onsterfelijk is.
Dennis van Rita (CAZ 23.05u) - iedere acteur moet eens iemand met een beperking spelen. Hier is Matthias Schoenaerts aan de beurt. Ik kon mij vooral niet over de oerlelijke pruik van Els Dottermans zetten (die nota bene een kapster speelt!).
The strain (Q2 23.15u) - derde seizoen van deze heerlijke campy vampierenreeks.

Maandag 08/10:
The walking dead (Fox 20.35u) - start van het negende seizoen van TWD. Kijkmoeheid zet zich in...

Joy (Vitaya 20.40u) - Jennifer Lawrence in een "waargebeurd" verhaal over een vrouw die een zakenimperium weet te starten met kuisproducten.
Humans (AMC 22.00u) - derde seizoen al van deze Britse remake van het Zweedse Real Humans. Hopelijk blijf ik hier bij mijn gedacht: de Britse versie is beter.

Dinsdag 09/10:
Good Will Hunting (Zes 20.35u) - Oscar(nominaties) met hopen, en 't is echt een goeie film.

Woensdag 10/10:
Absolutely fabulous: the movie (Vitaya 20.40u) - laat dit aan u voorbijgaan aub.
Snatch (Q2 22.50u) - doorbraakfilm van regisseur Guy Ritchie. Er wordt gevloekt dat het een lust is en Brad Pitt is compleet onverstaanbaar. Hilarisch.

Donderdag 11/10:
Captain America: the first Avenger (Q2 20.35u) - ik dacht dat ik deze film ging haten, maar het blijkt één van mijn favorieten uit het Marveluniversum te zijn.

Killjoys (Fox 20.35u) - derde seizoen van deze SF-reeks. Ik moet nog ver het hele tweede seizoen uitkijken...
The accused (Vitaya 20.40u) - nog Jodie Foster deze week en nu de film waarvoor ze haar eerste Oscar won. Rauw en hard, maar nog steeds relevant in deze tijden van #metoo.

Vrijdag 12/10:
La isla mínima (Canvas 21.55u) - Spaanse thriller, waarin twee totaal verschillende detectives moeten samenwerken om moorden op te lossen.
Das Boot (NPO3 22.05u) - werd ook al op Canvas getoond dit jaar. Toen opgenomen, en nog steeds niet gezien...

Noordzee, Texas (één 23.30u) - tiener zijn en homo in het Vlaanderen van de jaren '70, 't is niet makkelijk. De taal is nogal gekunsteld, maar 't is best een bekijkbare film.

Wadjda (NPO2 23.35u) - een meisje in Saoedi-Arabië spaart voor een fiets. Maar dat mag daar niet. Girl power uit het Midden Oosten.

A fish called Wanda (VTM 00.00u) - ik vrees er een beetje voor dat deze de tand des tijds heeft doorstaan. Maar wel: creatief hondjes dooddoen - blijft grappig.

Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten