vrijdag 19 oktober 2018

Filmfestival - dag 9


Toch eerst even iets over een kleine (of laten we zeggen meer dan gemiddelde) ergernis:

gisteren zat er zo'n stuk millennial naast mij in de cinema die de hele film (maar écht de héle film) met haar gsm bezig was. Waarom zo veel geld betalen voor een filmticket (da's al zoveel duurder tijdens het filmfestival) als je toch op je eigenste minischermpje gaat zitten kijken? En is het nu echt zo moeilijk om anderhalf uur eens niet met dat ding te zitten prutsen?

Onbegrijpelijk...

The kindergarten teacher (2018) - 4/5

The kindergarten teacher is blijkbaar een Netflixfilm, maar die zit bij ons (nog) niet in het aanbod. Geen idee wanneer dat wel het geval zal zijn...

Waar ik op zondag nog broer Jake aan het werk kon zien, is het hier de beurt aan Maggie Gyllenhaal om haar talent te tonen. Zij heeft nooit de makkelijke en echt commerciële paden bewandeld als het gaat om haar rollenkeuze en dat kan ik enkel maar toejuichen. Sidenote: ik heb net ontdekt dat ik 4 dagen ouder ben dan zij, waar gaat de tijd naartoe?

Lisa (Maggie Gyllenhaal) is een kleuterjuf die in haar vrije tijd een schrijfcursus poëzie volgt. Haar schrijfsels kunnen op niet veel bijval rekenen bij haar medestudenten en prof (Gael García Bernal) en daar zit ze wel mee.

In haar klas met kleuters zit de op het eerste zicht onopvallende Jimmy. Tot die op een dag in een soort van trance een gedicht componeert waar Lisa nog niet aan kan tippen. Hij blijkt dat wel meer te doen volgens zijn nanny en Lisa vraagt haar om die gedichten op te schrijven als ze zich voordoen.

En dan begint het wat uit de hand te lopen... Lisa presenteert de gedichten van Jimmy als haar eigen werk in de cursus, probeert Jimmy's vader warm te krijgen om hem te stimuleren in zijn gedichten (de man is niet geïnteresseerd) en zal uiteindelijk té ver gaan in haar queeste om de briljante geest van Jimmy te beschermen.



Maggie Gyllenhaal zet hier een topprestatie neer en waarschijnlijk zullen er ook al Oscarbelletjes gaan rinkelen, want dat verdient ze zeker.

Vanaf 9 januari bij ons in de zalen, maar hoe zit het dan met Netflix?

Les fauves (2018) - 4/5

Er is geen poster voor deze film en da's spijtig.
In Les fauves bevinden we ons op een camping in de Dordognestreek. Laura (Lily-Rose Depp, ja dochter van...) verblijft er met haar tante, nicht en neef en doet de typische tienerdingen: rondhangen, 's avonds naar dansfeestjes gaan, jongens de kop zot maken, met haar nicht in bungalows inbreken om te zien hoe mensen leven...

Maar er is ook een dreiging: er zijn geruchten dat er een panter los loopt in de bossen die mensen aanvalt en ook laat verdwijnen. Laura is helemaal gefascineerd door dit gegeven en ook het feit dat haar lievelingsschrijver op de camping logeert, maakt haar extatisch. Wanneer ze in zijn bungalow inbreken en een dood dier in zijn diepvries aantreffen, slaan haar hersenen in overdrive. Ze wurmt zich in het leven van de schrijver - die ook door de panter gefascineerd is - en samen doen ze een aantal dingen die wel hoogst discutabel zijn (nee, niet dat).

Les fauves is een mooie coming of age film, zij het wat kort (83 minuten), maar dat maakt dat er niets te veel in zit.

Lily-Rose Depp is al een tijdje bezig met acteren, maar ik had haar nog nergens in gezien. En nu wil ik meer, want ze overtuigt compleet als Laura.

Jammer genoeg vind ik zelfs geen trailer voor deze film, hij verdient het om bekeken te worden.

En dat wil ook zeggen dat we die hier niet te zien zullen krijgen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten