donderdag 2 februari 2023

Januari wrap up

Mijn leesjaar is al meteen goed ingezet met maar liefst 9 gelezen items in januari.

Ik las 4 boeken en 5 strips en deelde maar liefst 4 keer vier sterren uit. Uit die vier sterren komt dan logischerwijze mijn boek van de maand:

Legends & lattes - Travis Baldree

Mijn eerste boek van het jaar en al meteen raak, hoe dikwijls kan je dat zeggen?

Dit was het juiste boek op het juiste moment: een warm dekentje dat je doet verlangen naar een lekkere koffie met melkschuim en iets zoets ernaast.

Ga dit gewoon lezen!

Mijn bespreking kan je hier vinden.

Nog vier sterren:

Bleekwater - Joris Mertens

Oogachtend, 2022
152 p.


Deze strip verscheen op zowat elk eindejaarslijstje met beste strips van vorig jaar. En natuurlijk wacht ik dan tot in 2023 om hem te gaan lezen...

We volgen François, een wat zielig figuur die in zijn bestelbusje de was rondrijdt van een wasserij in een stad (Parijs? Brussel? beide?) waar het altijd regent. Wanneer hij een nieuwe incompetente collega krijgt die hij op sleeptouw moet nemen, voel je zijn tanden gewoon knarsen. Maar dan gebeurt er iets dat zijn leven potentieel ten goede kan veranderen...

De regen druipt hier van de pagina's, in ver elk prentje valt de stortregen en François loopt er door zonder regenjas of paraplu - die laatste verliest hij steeds als hij er toch eens aan denkt om hem mee te nemen - en je hebt nog maar zelden en stad zo troosteloos en tegelijkertijd zo adembenemend gezien.

Joris Mertens heeft hier echt een meesterwerkje afgeleverd. Lezen is dus de boodschap!

Twee boeken met 3.5 en 3 sterren kregen ook een bespreking:

The colour of magic - Terry Pratchett
The light fantastic - Terry Pratchett


Ik heb mij weer laten vangen aan een readalong en 't is een serieuze deze keer: in 800 dagen gaan we de 41 boeken in de Discworldserie lezen.

De eerste twee werden alvast van de lijst geschrapt.
Mijn besprekingen kan je hier en hier lezen.

Er waren nog twee strips die 4 sterren kregen: 

Scurry is een nieuwe driedelige reeks over muizen en ratten in een postapocalyptische wereld waarin de mensen verdwenen zijn. Ik las het eerste deel en was tevreden.

De nacht der rechtvaardigen is al het derde deel van De Beestenburcht, daar kan ik dus niet veel over vertellen, buiten dat het weer schitterend was!

Alles wat ik las in januari.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten