zondag 26 februari 2023

Kijktips week 25/2-3/3

Een dagje "te laat" maar ik had de afgelopen dagen gewoon géén zin om wat dan ook te doen - wat zich uitte in 4 uur aan een stuk Candy Crush spelen op de tablet...

Maar er is ook heuglijk nieuws: vrijdag werden de Césars uitgereikt in Parijs en eindelijk, eindelijk, EINDELIJK heeft Virginie Efira haar eerste César te pakken als beste actrice (na zowat 100 keer genomineerd te zijn in voorgaande jaren) en dat voor echt wel de beste vertolking uit haar carrière: Revoir Paris

(c) sudinfo.be
Ik kon de ceremonie niet live meevolgen wegens uitzending op de betaalzender Canal+ maar ik zat te duimen en het heeft gewerkt!

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 25/2:
Constantine (Play6 22.10u) - Keanu Reeves kan engelen en demonen op aarde zien. Puike verfilming van de gelijknamige comic met ook Rachel Weisz en Tilda Swinton. Valt jammer genoeg niet opnieuw te bekijken.

Lara (Canvas 22.15u) - de 60-jarige Lara (Corinna Harfouch - één van Duitslands beste actrices) probeert de band met haar zoon weer aan te halen. Nog tot eind maart te bekijken op VRTmax.

Salt (VTM2 22.30u) - Angelina Jolie is een CIA-agente die beschuldigd wordt van spionage en op de vlucht slaat. Niet echt de moeite maar voor wie wil: nog 13 dagen te bekijken op VTMgo.

Maandag 27/2:
The bodyguard (Play5 20.35u) - romantisch drama met Whitney Houston en Kevin Costner. Tevens de enige cd van Whitney die ik in mijn bezit heb.

Dinsdag 28/2:
Onder de radar (één 20.40u) - docureeks over de rekrutering van de speciale eenheden bij de politie. Ga ik niet naar kijken.
Recht naar de gevangenis (Play4 21.00u) - docureeks waarin zes mensen die het voor het zeggen hebben in het gevangeniswezen worden opgesloten in de gevangenis van Haren met ex-gedetineerden. Ga ik ook niet naar kijken.
Normal people (NPO3 22.38u) - herhaling van deze minireeks gebaseerd op het boek van Sally Rooney. Twee afleveringen na elkaar. Vond ik in elk geval al even saai als het boek.

Woensdag 1/3:
World war Z (VTM2 20.35u) - zombiefilm (de snelle versie!) met Brad Pitt. Als je naast zijn messiascomplex kan kijken is dit best genietbaar.

Donderdag 2/3:
Judy (Play5 20.35u) - Renée Zellweger verdwijnt helemaal in haar vertolking van Judy Garland en kreeg er een Oscar voor. Voor de rest een ça va film.

Vrijdag 3/3:
Can you ever forgive me? (VTM4 20.35u) - biografisch drama over meesteroplichtster Lee Israel (Melissa McCarthy) die valse brieven van celebrities verkocht. Aanrader.

The Brokenwood mysteries (één 20.40u) - vijfde seizoen van deze Nieuw-Zeelandse misdaadserie. Ik heb hier nog nooit naar gekeken.
The Windermere children (Canvas 21.30u) - waargebeurde BBC-film over Joodse kinderen die de Holocaust overleefden en naar Engeland werden gebracht om aan te sterken.

Liefdestips aan mezelf (Play4 22.00u) - dramaserie waarin Gloria Monserez' Olivia op zoek gaat naar zichzelf. Was al online op GoPlay te zien.

The personal history of David Copperfield (één 22.45u) - compleet bizarre verfilming van het Dickens' David Copperfield. Maar daarom nog niet slecht.

The Windermere children: in their own words (Canvas 23.00u) - na de film, een documentaire over hetzelfde onderwerp met getuigenissen van de kinderen zelf.
Capharnaüm (NPO2 23.35u) - de kleine Zain heeft een miserabel leven in Libanon en loopt weg bij zijn ouders. Prachtige film over de veerkracht van een jongen. Aanrader van de week!

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten