vrijdag 10 februari 2023

Kijktips week 11/2-17/2

Voor ik aan de kijktips vanaf zaterdag begin, toch nog een supertip voor vanavond (vrijdag): op Play4 kan je om 20.20u kijken naar de eerste twee afleveringen van Mare of Easttown met een schitterende Kate Winslet in de hoofdrol - dat stond niet aangegeven in mijn tv-gids van vorige week vandaar dat ik het toen niet in mijn schema opnam.

't Is duidelijk dat ze bij Play een dealtje met HBO hebben ze...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 11/2:
Bad boys for life (VTM 20.25u) - heb ik na 15 minuten afgezet omdat ik geen zin had in geriatrische grapjes.
Solo: a Star Wars story (VTM2 20.25u) - ik was zo klaar om dit te haten, maar het verhaal van de "jonge" Han Solo (Eden Aldenreich was hier slechts 5 jaar jonger dan Harrison Ford was in 1977!) wist mij toch te boeien.

Catch me if you can (VTM3 20.35u) - Leo is een oplichter die uit de handen van FBI-agent Tom Hanks moet weten te blijven. Hallucinant verhaal, maar waargebeurd.
Brokeback mountain (Canvas 21.25u) - vooral bekend omdat het over de homoseksuele relatie tussen twee cowboys gaat, gespeeld door Heath Ledger en Jake Gyllenhaal.
Hidden (Craith) (NPO2 22.29u) - derde seizoen van deze geslaagde Welshe serie. Twee afleveringen na elkaar.

1408 (Play6 22.30u) - verfilming van een kortverhaal van Stephen King. Beter dan de meeste pogingen, maar toch niet echt een goeie film.

Zondag 12/2:
Ant-man and the Wasp (VTM2 20.00u) - wat Marvelfilms betreft blijven dit toch de meest aangename. Vanaf 15 februari loopt het derde deel in de bioscopen!

Billy the kid (Canvas 21.50u) - serie over de legendarische outlaw. Kreeg geen al te beste kritieken en zal ik dan ook links laten liggen. Twee afleveringen na elkaar.

Maandag 13/2:
Interview with the vampire (Play5 20.35u) - legendarische vampierenfilm naar het boek van Anne Rice. Tom Cruise en Brad Pitt draaien rondjes rond elkaar.

Terminator: dark fate (VTM2 20.35u) - laatste Terminatorfilm en echt geen goeie. Ik zag dit bovendien in de cinema - waar was mijn verstand?
Hotel Artemis (VTM4 20.35u) - misdaadfilm met Jodie Foster als verpleegster die een hospitaal voor criminelen runt. Heb ik enkel gezien omdat zij er in meedoet...

Dinsdag 14/2:
The mummy: tomb of the dragon emperor (VTM3 20.35u) - derde mummiefilm met Brendan Fraser maar niet meer de moeite van het bekijken waard. Rachel Weisz wou zelfs niet meer meedoen als zijn vrouw en werd vervangen door Maria Bello.
Loving Highsmith (NPO2 22.39u) - docu over schrijfster Patricia Highsmith die ik op het afgelopen filmfestival zag. Meer dan het bekijken waard.

Woensdag 15/2:
Tussen oorlog en leven (één 20.45u) - Rudi Vranckx trekt met BV's naar conflictgebieden. Nul interesse heb ik voor dit programma.
Midwives (Canvas 22.55u) - docu over twee verloskundigen in Myanmar die hun best doen om Rohingyavrouwen te helpen bevallen.

Donderdag 16/2:
Rogue one: a Star Wars story (VTM3 20.35u) - de beste Star Wars film van deze eeuw in mijn ogen. "I'm one with the force and the force is with me."

The predator (VTM3 23.00u) - met afstand de slechtste film uit deze franchise, hou u er ver van!

Vrijdag 17/2:
The ghost and the darkness (VTM4 20.35u) - getipt door Xander Derycke in Cinema garage als een best te pruimen kwade leeuwenfilm. Genoeg voor mij om dit eens te bekijken.

Doubt (Canvas 21.30u) - was genomineerd voor 5 Oscars maar kreeg er geen een. Maar 't is wel een goeie film.

Death at a funeral (één 22.45u) - de pater familias sterft en de familie komt samen voor de begrafenis. Het gaat van kwaad naar erger maar 't is hilarisch met momenten.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten