donderdag 9 februari 2023

Kijktip: Aftersun

Afgelopen maandag trok ik nog eens naar de cinema, deze keer om Aftersun te bekijken - de film die alom bejubeld wordt en daar wou ik dus zelf mijn mening over vormen.

Goeie keuze van mezelf in elk geval.

In Aftersun gaan we in de jaren '90 met vader Calum (30) en dochter Sophie (11) op all in vakantie naar Turkije. Het wordt al snel duidelijk dat Calum met heel wat dingen worstelt, al probeert hij dit te verbergen voor zijn opmerkzame dochter. Aan de hand van camerabeelden die door Sophie en Calum gemaakt werden en daarnaast de scènes zoals ze zich echt hebben afgespeeld, krijgen we een blik in hun leven en relatie. Daartussendoor gesprenkeld zie je fragmenten van de volwassen Sophie die haar vader in die periode probeert te begrijpen.

De relatie tussen vader en dochter is pakkend en zowel Paul Mescal als Calum (die vooral bekendheid geniet van de verfilming van Normal people - 15 minuten heb ik dat snoozefest uitgehouden), als Frankie Corio (Sophie) wisten meer dan te overtuigen. Die Oscarnominatie voor Mescal is dan ook dubbel en dik verdiend. Ik kon gewoon niet anders dan meevoelen met deze twee personages en eens de aftiteling begon, moest ik toch eventjes bekomen... 

Ga dit gewoon kijken, er is al genoeg op gestoeft en terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten