zondag 15 januari 2023

Legends & lattes - Travis Baldree

 
Tor, 2022
312 p.
(Nog) niet vertaald


Nu mijn eindejaarslijstjes zijn losgelaten op de wereld, kan ik eindelijk beginnen aan de "gewone" berichten voor januari. Legends & lattes werd namelijk al uitgelezen op 6 januari maar toen moest ik nog verschillende berichten posten, vandaar dat ik er pas nu aan toe kom...

Eerste boek van het jaar en - spoiler - al meteen een topper. Dit boek is voor fantasy wat The long way to a small angry planet was voor sciencefiction: gewoon een cosy (gezellig klinkt zo dwaas) verhaal waar je je aan kan warmen.

We volgen Viv, een ork die het beu is om als huurling steeds maar bloed te moeten vergieten, naar de stad Thune waar ze haar grote droom wil vervullen, namelijk een koffiehuis openen. Het enige probleem: niemand in Thune weet wat koffie is...

We volgen haar in het bepalen van de juiste locatie van haar koffiehuis, het opknappen van dat gebouw en de vrienden die ze hierbij maakt. En de grote opening waardoor je gegarandeerd naar een latte zal willen grijpen. Daarnaast zal de kleine Thimble serieus op je smaakpapillen werken want hij weet de meest smakelijke baksels tevoorschijn te toveren waardoor Vivs koffiehuis nog extra klandizie krijgt.

Dit was simpelweg een feelgoodboek dat ideaal was om het nieuwe jaar mee te beginnen en misschien was ik dan ook wat genereus met de vier sterren die ik het toebedeelde.

Maar hey, als je ergens een goed gevoel van krijgt, verdient dat ook lof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten