zaterdag 26 maart 2022

Kijktips week 26/3-1/4

In de nacht van zondag op maandag (of maandagnacht bij ons) weten we eindelijk wie met de Oscars naar huis zullen mogen gaan. Ik ga niet live kijken, maar pik zeker de samenvatting mee die op woensdag wordt uitgezonden. 

En nu het prijzenseizoen zo goed als voorbij is, kan ik eindelijk terug kijken naar wat ik zelf wil. Een kleine opluchting.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 26/3:
Django unchained (VTM3 20.25u) - western van de hand van Quentin Tarantino. Nogal wreed, maar best te pruimen.

I can see your voice (VTM 20.35u) - zag ik al op BBC en vond ik een meer dan onnozel spelprogramma. De tagline "Zingen ze echt of slecht?" - zegt al genoeg.
Ad astra (Play4 21.15u) - stond vorige week ook al op de planning maar werd blijkbaar toen niet uitgezonden...
The kite runner (één 21.30u) - gebaseerd op het gelijknamige boek waar ik hoegenaamd geen interesse voor heb/had.
Maggie's plan (Canvas 22.15u) - tragikomedie waarin een vrouw op zoek gaat naar een spermadonor en verliefd wordt op een getrouwde man met kinderen. Ik weet het niet ze...

Zondag 27/3:
Inception (Play6 19.55u) - Christopher Nolan's droom in een droom in een droom. Niet te veel over nadenken, gewoon met de flow gaan.

Killing Eve (NPO3 20.18u) - het vierde seizoen loopt nog in de VS en op de BBC en ze beginnen er al aan bij NPO! Leuk voor wie dit met ondertiteling wil zien.

American beauty (Play6 22.45u) - schitterende tragikomedie en de doorbraak van Kevin Spacey. Je ziet hoe ver hem dat gebracht heeft...

Maandag 28/3:
Viva la feta (Play4 20.40u) - realityshow waarin Jani Kazaltsis en Otto-Jan Ham elke week een gast verwelkomen op het Griekse eiland Sifnos en hen de vakantie van hun leven willen geven.

Woensdag 30/3:
Academy awards 2022 (Play6 20.35u) - samenvatting van het gala van de academy awards van zondagnacht. Kunnen we toch nog iets zien.

Deadpool 2 (VTM2 20.35u) - tweede Deadpoolfilm en nog steeds dikke fun.

Welkom in de familie (VTM 20.40u) - ongetwijfeld dom spelprogramma met Julie Van den Steen waarin iemand moet raden wie hij/zij vervangt in een gezin.
Vrederechters (VTM 21.50u) - reportagereeks over het beroep van vrederechter. Maar hebben we dat niet al ontelbare keren gezien?
My brilliant friend (Canvas 22.15u) - derde seizoen van deze reeks naar de boeken van Elena Ferrante. Twee afleveringen na elkaar.

Argo (Play6 22.30u) - kreeg de oscar voor beste film in 2013 maar interesseert mij geen h*l.
Over katten en honden in de kunst (NPO2 23.16u) - docu over de rol en betekenis van katten en honden in de kunstgeschiedenis.

Vrijdag 1/4:
Loving (Canvas 21.20u) - biografische film over het echtpaar Loving dat één van de eerste raciaal gemengde getrouwde koppels in de VS was - toen dat daar nog niet mocht. Slaat in als een moker.

Dolores Claiborne (één 22.45u) - verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King en een hele goeie (er zijn er niet zo heel veel...). Kijken.

Potiche (NPO2 23.55u) - geregisseerd door François Ozon én met Catherine Deneuve? Je moest al aan het kijken zijn! Deneuve speelt een ondergewaardeerde huisvrouw die de fabriek van haar man redt in zijn afwezigheid.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten