zaterdag 12 maart 2022

Kijktips week 12/3-18/3

Zaterdag 12 maart kunnen we op de livestream van VRTnu kijken naar de uitreiking van de Ensors in Oostende en zondag 13 maart is het de beurt aan de BAFTA's. Die Britse filmprijzen wordt op BBC1 uitgezonden en ik ga klaar zitten.

Een extra bericht over de BAFTA's gaat er hier niet komen, maar ik heb de genomineerden voor Beste Film allemaal gezien - doordat ik me suf aan het kijken ben/was voor die andere prijzen. Heeft dat ook nog zijn voordeel...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 12/3:
Brimstone (NPO3 20.25u) - gruwelijke western van de hand van de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven. Maar ook gruwelijk goed.

Heel Holland bakt (NPO1 20.27u) - nieuw seizoen van deze bakwedstrijd. Hemelse televisie.

Het tweede gelaat (één 21.30u) - derde Vincke en Verstuyft verfilming, de tweede van de hand van Jan Verheyen. De andere twee kan je nog op VRTnu bekijken.
The Martian (VTM 22.00u) - schitterende SF-film over een astronaut (Matt Damon) die moederziel alleen achterblijft op Mars en moet zien te overleven. Echt een leuke film.

Cruel intentions (VTM2 22.50u) - nineties film gebaseerd op Les liaisons dangereuses, maar dan met tieners.
Engel (Canvas 23.05u) - Vlaamse film over een bekende Belgische wielrenner die ze niet bij naam willen noemen (Frank Vandenbroucke). Was een klein schandaaltje toen de film verscheen want zijn familie was niet akkoord.

Battle of the sexes (VTM 00.30u) - gebaseerd op de waargebeurde tennismatch tussen Billie Jean King en Bobby Riggs. Hij als mottige macho, zij om te bewijzen wat ze waard was. Veel meer dan hem, natuurlijk.

Zondag 13/3:
Café De Mol (Play4 19.55u) - het echte progamma start pas volgende week, maar vandaag worden de kandidaten al voorgesteld.
British Academy Film Awards 2022 (BBC1 20.00u) - uitreiking van de BAFTA's, de Britse filmprijzen.

Warrior women (Canvas 20.10u) - Lupita Nyong'o gaat in deze docu op zoek naar de legendarische Ahosi-vrouwen, krijgers en jagers in Afrika die vochten tegen Afrikaanse en Europese legers.

Maandag 14/3:
The nice guys (VTM4 20.35u) - onnozele actiekomedie met Russell Crowe en Ryan Gosling (de foute Ryan). Eigenlijk te mijden want gewoon slecht.

Dinsdag 15/3:
All creatures great and small (één 15.35u) - eerste seizoen van een nieuwe reeks gebaseerd op de boeken van dierenarts James Herriot. Ze zouden beter Murdoch Mysteries seizoen 11 eens uitzenden. Potverdorie.
Mord mit Aussicht (ARD 20.15u) - vorige week op de valreep ontdekt dat er na 8 jaar (!!) een nieuw seizoen was van deze Duitse komische politieserie. Nu al aflevering 3 (het waren er 2 na elkaar vorige week). Nieuwe commissaris, nieuwe agenten, maar hetzelfde kneuterige Hengasch. Gewoon leuk.

Villa Zuid-Afrika (VTM2 21.35u) - VTM blijft een platform geven aan Kathleen van K3 die een B&B in Zuid-Afrika wil gaan uitbaten...
Blind gekocht: jaren later (Play5 21.50u) - Jani gaat op bezoek bij mensen die meegedaan hebben aan Blind gekocht om te zien hoe het nu met hen en hun huis is.

Woensdag 16/3:
Restaurant Misverstand (één 20.40u) - Dieter Coppens gaat een restaurant uitbaten met mensen die lijden aan jongdementie. Hopelijk niet het programma te veel voor deze presentator...

Vrijdag 18/3:
Ready player one (Play4 20.35u) - ondermaatse verfilming van het gelijknamige überpopulaire boek. Lees dat gewoon en laat de film links liggen.
The departed (Canvas 21.20u) - remake van een Koreaanse misdaadfilm. Nu met Matt Damon en Leonardo DiCaprio. En Jack Nicholson als misdaadkoning.

The witches of Eastwick (één 22.45u) - nog Jack Nicholson, nu als de duivel die Michelle Pfeiffer, Cher en Susan Sarandon wil verleiden.

Captain Fantastic (NPO2 00.09u) - Viggo Mortensen als een vader die zijn roedel kinderen ver van de beschaving opvoedt en ineens daarnaar terug moet als zijn vrouw ongeneeslijk ziek blijkt te zijn. Best een mooie film.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten