zaterdag 29 januari 2022

Kijktips week 29/1-4/2

Laten we het eens over The masked singer hebben... Ik ben van ver niemand zeker, maar Bart Cannaerts had ik wél herkend (na eerst een omweggetje langs Marc Uytterhoeven - waar zaten mijn gedachten?).

Nu is het vooral afwachten of Edelhert echt Johnny Logan is - de stem heeft hij er alvast voor en dat zou echt wel de max zijn...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 29/1:
Mr. & Mrs. Smith (Play5 19.45u) - de film waar Brad Pitt en Angelina Jolie elkaar leerden kennen. Dat sprookje is ook al weer voorbij.
Une vie (Canvas 22.15u) - gebaseerd op werk van Guy de Maupassant. Nog niet gezien, maar serieus geïntrigeerd.

My cousin Rachel (VTM 23.55u) - gebaseerd op een boek van Daphne du Maurier. Rachel Weisz is de onsympathieke cousin Rachel. En hoewel het einde anders is dan in het boek, is het ook ok.

Zondag 30/1:
Lilies of the field (BBC2 16.30u) - Sidney Poitier is niet meer en dan zendt de BBC enkele films met hem uit. Dit is de eerste.

Keanu (Play6 19.55u) - naar wat ik begrijp is dit een komedie over een paar losers die op zoek gaan naar hun kat. Reden genoeg voor mij om eens te kijken.

In the heat of the night (BBC2 23.00u) - nog een film met Sidney Poitier.

Maandag 31/1:
Bad boys (VTM3 20.35u) - leuke actiekomedie met Will Smith en Martin Lawrence. En nee, ik heb Bad boys for life nog niet gezien...
Lady Macbeth (BBC2 00.15u) - mijn favoriete bioscoopfilm uit 2017. Zeker de moeite van een kijkbeurt waard - ook zonder NL ondertiteling. Niet dat er sowieso veel wordt gezegd, 't is vooral veel sfeer.

Dinsdag 1/2:
The league of extraordinary gentlemen (VTM3 22.40u) - geslaagde comicbookverfilming waarin allerlei bekende romanfiguren (Jekyll & Hyde, kapitein Nemo, Dorian Gray...) door elkaar lopen.

Woensdag 2/2:
Bad company (VTM4 20.35u) - actiekomedie met Anthony Hopkins en Chris Rock. Klinkt vreemd, maar werkt wel.
Niets gaat over (één 20.40u) - reportagereeks n.a.v. het busongeluk in Sierre in 2012. Zes delen maar liefst.
Domina (Canvas 22.05u) - historische reeks over Livia Drusilla, één van de machtigste vrouwen in het oude Rome. Natuurlijk ga ik kijken, wat dacht je? Twee afleveringen na elkaar.



Bound (VTM3 22.25u) - schitterende misdaadthriller van de Wachowskis (toen ze nog wisten wat goed was in film). Kijken.

Donderdag 3/2:
G.I. Jane (VTM4 20.35u) - vorige week konden we het abominabele Striptease zien, nu die andere "zie mij eens serieus acteren terwijl ik dat eigenlijk niet kan"-film met Demi Moore.

Vrijdag 4/2:
Papillon (VTM4 20.35u) - staat nog onbekeken op mijn decoder van een vorige uitzendbeurt. Ik moet er misschien eens werk van maken...

Deneuve, la reine Catherine (La Une 20.50u) - docu over Catherine Deneuve, één van de grootste Franse actrices.
Tueurs (één 22.40u) - Franse actiethriller waar ik verder niks van weet, maar aangezien ik het momenteel nogal voor de Franse film heb, geef ik dit een kans. 't Is trouwens met Kevin Janssens begot.

Le dernier metro (La Une 22.55u) - romantisch drama van François Truffaut met Catherine Deneuve in de hoofdrol. Voor mij genoeg om te kijken.

The Florida Project (NPO3 23.09u) - gelauwerde film die vooral op mijn zenuwen werkte door het veel te irritante kind in de hoofdrol.
Occupied (Canvas 23.10u) - derde seizoen van deze Noorse serie. Ik heb het tweede al niet meer bekeken...

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten