zaterdag 22 januari 2022

Kijktips week 22/1-28/1

Droef nieuws afgelopen week: acteur Gaspard Ulliel is op 37-jarige leeftijd overleden na een skiongeval. Nu ik mij volop op de Franse cinema gestort heb, ben ik hem uiteraard al een paar keer tegengekomen en het was echt een bekwaam acteur - Juste la fin du monde is daarbij een dikke aanrader.

De Franstalige zenders hebben dit natuurlijk aangegrepen om een kleine hommage aan deze acteur te brengen en zo kan je bijvoorbeeld zondag kijken naar Sibyl op France 2 om 21.05u.

Ja, dit is een film waarin Virginie Efira de hoofdrol speelt (zie wat ik daar deed?), maar Ulliel speelt er een belangrijke bijrol in en het is daarnaast zijn laatste filmrol. En ik zou hem zelfs aanraden, hoe ingewikkeld en verwarrend de film soms ook is...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 22/1:
Ant-Man and the Wasp (VTM2 20.25u) - tweede Marvelfilm over deze ieniemienie superheld. En dat zijn echt wel de leukere films uit de franchise.

The notebook (één 21.20u) - waarom toch???? waarom toch????
20th century women (Canvas 22.15u) - ik weiger dit te zien want met zo'n titel het toch over een mannelijk personage en zijn problemen laten gaan? Pfff...

Zondag 23/1:
Iron man 2 (VTM3 20.30u) - tweede Ironmanfilm, maar ik weet er niks meer van...
Spy (VTM 21.05u) - onnozele komedie met Melissa McCarthy over een ambtenaar bij de CIA die zelf een case gaat oplossen.
Hector (één 21.10u) - Urbanus als een overjaarse weesjongen die bij zijn bakkersfamilie mag gaan helpen. Poëtisch, echt.

Maandag 24/1:
Rain man (Play7 20.35u) - Dustin Hoffman kreeg hier een Oscar voor zijn vertolking van de autistische Raymond.
Andermans zaken (één 20.40u) - terugkeer van dit programma waarin Kamal Kharmach noodlijdende ondernemers helpt hun zaak terug op de sporen te krijgen.

Woensdag 26/1:
Panic room (VTM3 22.25u) - Jodie Foster en een piepjonge Kristen Stewart als moeder en dochter in deze claustrofobische thriller.

Acteur Daniel Day-Lewis: de erfgenaam (NPO2 22.49u) - portret van acteur Daniel Day-Lewis.

Donderdag 27/1:
Don't worry be happy (Play4 20.35u) - derde jaargang alweer van deze docureeks over mensen die met weinig gelukkig (veinzen) te zijn. 't Is vooral veel plaatsvervangende schaamte.
Striptease (Play7 20.35u) - Demi Moore wou eens wat edgy films maken en dit is er eentje van. Ze speelt een stripteaseuse die voor het hoederecht van haar dochtertje (gespeeld door Rumer Willis, haar eigen dochter) vecht.
Total recall (VTM4 20.35u) - totaal geflipte SF-film met Ahnuld, van de hand van Paul Verhoeven. Zeker al voor het hoge WTF-gehalte de moeite waard.

We are lady parts (NPO3 23.11u) - zesdelige komische serie over een punkband die enkel uit moslimmeisjes bestaat. Kan je ook volledig op VRTnu vinden.

Vrijdag 28/1:
Shetland (één 20.35u) - zesde seizoen alweer van deze Britse misdaadserie waar ik nog niets van gezien heb.
Troy (Play4 20.35u) - Brad Pitt als golden boy Achilles tijdens de Trojaanse oorlog. Mooi geschiedenislesje.
The untouchables (VTM4 20.35u) - gangsterfilm met Kevin Costner, Robert De Niro en Sean Connery (die er een Oscar voor kreeg). Kon zelfs ik smaken.
The guilty (Canvas 21.20u) - (oorspronkelijke titel Den skyldige) dit is in se niet meer dan een man in een kamer met een telefoon, maar is het spannend, ja!

The kindergarten teacher (NPO3 22.55u) - zag ik op het filmfestival in 2018 en is een Netflixfilm die nooit op de streamingdienst geraakt is. Jammer, want dit verdient zeker een kijkbeurt. Maggie Gyllenhaal is een kleuterjuf en gerateerde dichter die ineens talent merkt in één van haar kleutertjes. Om dit te stimuleren zal ze héél ver gaan, te ver misschien. Kijken!

A perfectly normal family (NPO2 00.02u) - zag ik op het filmfestival in 2020 en gaat over een meisje wiens voetbalpapa aankondigt dat hij voortaan als een roze giletjes dragende vrouw door het leven gaat. Cliché en vergeetbaar.
Westworld (BBC1 00.25u) - SF-film uit 1973 waarop de gelauwerde SF-reeks van de laatste jaren zich baseerde. Ik ben alvast heel benieuwd hiernaar.

Veel kijkplezier!

1 opmerking:

  1. Ik heb We Are Lady Parts al gezien via vrt nu... zalige serie en echt wel een aanrader! Duimen voor het tweede seizoen!

    BeantwoordenVerwijderen