zaterdag 11 augustus 2018

Kijktip: Hotel Artemis


Vorige week zondag ging ik kijken naar Hotel Artemis, de eerste film in vijf jaar waarin Jodie Foster nog eens te zien is.

1) Door oververmoeidheid de afgelopen week (ik sliep maandagnacht 11 uur aan een stuk!) heb ik nog geen tijd gehad om de film te bespreken.

2) Wanneer Jodie Foster in een film verschijnt - zeker na vijf jaar afwezigheid - moet ik die gewoon zien.

Hotel Artemis draait om het gelijknamige hotel dat een clandestiene kliniek is voor criminelen. Je moet wel "lid" zijn, anders kom je er niet in en mag je achter tralies wachten op degene die je binnenbracht. De kliniek heeft enkele regels en eentje ervan is dat je de andere patiënten niet mag vermoorden. En laat dat nu net het plannetje van een van hen zijn...

Jodie Foster speelt de verpleegster in residence die al 23 jaar niet meer buiten is geweest door allerlei psychische problemen. Dave Bautista (die maar 1 soort personage kan spelen) is eveneens verpleger en haar hulpje/buitenwipper.

Wanneer de film begint, komt een bankovervaller (Sterling K. Brown) met zijn gewonde broer toe in de kliniek, waar op dat moment nog 2 patiënten zijn. De stad is volledig in chaos vervallen (we zitten enkele jaren in de toekomst, waar elektriciteit en andere basisvoorzieningen "luxe" geworden zijn) en er zijn overal rellen en betogingen. De vierde kamer zal ingenomen worden door de hoogstaande crimineel The Wolf King die gewond op weg is naar het hotel.

Veel meer kan/mag ik niet vertellen over de plot, want dat zou te ver gaan en spoilers bevatten. Weet gewoon dat ook Jeff Goldblum een acte de présence geeft.

Eerst en vooral: ik heb mij niet verveeld tijdens deze film en heb zelfs af en toe eventjes geglimlacht. Maar voor de rest? Ik versta niet goed hoe ze mensen als Jodie Foster en Jeff Goldblum zo ver gekregen hebben om in deze lichtjes teleurstellende film mee te doen. Hij overstijgt nergens de middelmaat en hoewel Foster hilarisch is met haar (hopelijk gecreëerde) loopje, vond ik het jammer dat deze film haar "comeback" moest voorstellen...

Niet direct de grote aanrader dus, maar ik ben toch blij dat ik Jodie Foster nog eens aan het werk heb gezien.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten