maandag 13 augustus 2018

I love happy cats - Anneleen Bru


Felinova, 2017
219 p.

Dit boek las ik al eind juli, in het kader van de Booktubeathon.

I love happy cats is een boek waar je doorheen raast. Het telt slechts 219 pagina's, maar staat vol met paginagrote afbeeldingen, quotes die een volle pagina beslaan en heeft een heel brede interlinie en marges. Ik las het op slechts enkele uren uit.

Eerst de minpuntjes: het boek werd uitgegeven in eigen beheer en dat resulteert jammer genoeg in redelijk wat typ- en spelfouten die een redacteur er zeker uit had gehaald. De stijl is ook heel wisselend. De ene keer is het heel duidelijke taal, de andere keer goochelt Bru met termen die ze niet uitlegt en waarbij de gewone lezer met vraagtekens blijft zitten omdat je niet begrijpt wat ze bedoelt. Het boek had ook wat meer gestructureerd kunnen zijn en soms wat praktischer.

Dit gezegd zijnde, is I love happy cats wél een aanrader voor mensen die voor de eerste keer een kat in huis willen halen. Je krijgt voldoende tips over hoe katten nu eigenlijk in elkaar zitten en wat je juist moet doen om die beestjes gelukkig te maken.

Ik ben echter geen kattenleek én ik ben ook een regelmatige kijker van My cat from hell, een programma op Animal Planet waarin Jackson Galaxy op bezoek gaat bij mensen die zich geen raad meer weten met het vreselijke gedrag van hun kat. Daar had ik al heel wat tips en tricks uit geleerd die ook in dit boek worden aangehaald. Het was dus niet echt meer nieuw voor mij, maar wel leuk dat het bevestigde wat ik al wist.

Anneleen Bru gaf in maart een lezing bij mijn dierenarts en hoewel dit een week na het afscheid van Sisko was, ben ik er toch naartoe geweest - hoe moeilijk dat op dat moment ook was. Ze is een aangename verteller en besprak het meeste van wat in het boek staat.

Daarna was er mogelijkheid om mijn boek te laten signeren en dat heb ik ook gedaan. Ze kreeg zelfs tranen in de ogen toen ik haar over Sisko vertelde en schreef een bemoedigende boodschap in mijn boek.

3 sterren. Het is informatief, maar heeft zijn foutjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten