maandag 4 juli 2016

Outcast deel 1 en 2 - Robert Kirkman en Paul Azaceta


Omgeven door duisternis
Silvester, 2016
88 p.
Vertaald uit het Engels: A darkness surrounds him

Verlicht de weg
Silvester, 2016
64 p.
Vertaald uit het Engels: To light our way

Voor fans van het horrorgenre is Robert Kirkman helemaal geen onbekende meer. Hij is namelijk de man die het briljante The walking dead bedacht, de stripserie die een hoogst succesvolle tv-bewerking kreeg.

Nu komt hij met een nieuwe stripreeks: Outcast. Deze keer geen zombies en post-apocalyptische toestanden, maar demonen en duiveluitdrijvingen. Een mens kan natuurlijk aanhalen dat die ook het einde der tijden kunnen aankondigen...

Kyle Barnes is een loner die zich terugtrekt in zijn rommelig huis nadat zijn vrouw hem liet zitten. Het waarom hiervan komen we pas later in het eerste deel te weten. Wat we wel meteen te weten komen is dat hij blijkbaar over de gave beschikt om demonen uit bezeten mensen te drijven. Samen met de lokale priester, blijkbaar een autoriteit als het op duiveluitdrijvingen aankomt, behandelt hij de jonge Joshua die Exorcist-gewijs van een demon bezeten is.

Kyle vecht trouwens tegen zijn eigen demonen: zijn moeder werd bezeten toen hij jong was, waardoor hij een pure horrorjeugd meemaakte en door puur toeval dreef hij de demon uit. Zijn moeder ligt sindsdien roerloos in een ziekenhuisbed.

Door het succes met Joshua en zijn zus die zich af en toe met hem komt bemoeien, krijgt hij weer wat zin in het leven. Zo gaat hij zelfs in op het voorstel van zijn buurman om bij hem het avondeten te komen nuttigen.

Na het tweede deel zijn we echter nog niet heel veel wijzer geworden over waar Kyles gaven vandaan komen en wat er nu juist allemaal aan de hand is. Want er is ondertussen ook een vreemdeling in het dorp toegekomen en als ze een hoed dragen, is er altijd wel iets mee aan de hand...

Heel gewelddadig, dat is de strip wel, ik denk dat in het eerste deel alleen al er een neus of vijf gebroken wordt. Het bloed vloeit dan ook bij beken, maar dat hoort nu eenmaal bij dit soort strips.

Elk deel kreeg 4 sterren van mij.

Ondertussen is de tv-reeks naar de strip ook al enkele afleveringen onderweg. Op Foxtv (nog steeds niet te zien op Proximus, de schaamte!) wordt de Vlaamse mensheid elke week op een nieuwe aflevering getrakteerd, maar ik heb er dus nog niks van gezien...

De trailer ziet er anders wel veelbelovend uit (en ik herken veel dingen uit de strip):




Geen opmerkingen:

Een reactie posten