zaterdag 30 juli 2016

Kijktips week 30/07-05/08


Vorige week heb ik geen kijktipbericht geplaatst omdat:

1) er toch ver niets op tv was.
2) ik meedeed aan de booktube-a-thon en geen tijd had.
3) ik er gewoon geen zin in had (Salem werd trouwens weer maar eens afgeschaft voor één of ander dom festivalprogramma).

Maar deze week kunnen we ons verheugen op volgend lekkers:

Zaterdag 30/07:
Once upon a time in the west (VTM 14.00u) - deze klassieker zag ik vorig jaar en ik was zwaar onder de indruk, nog het meest over het feit dat ik 'm goed vond...

De wilde kippenclub (Ketnet 14.00u) - zet je kinderen (ja, ook de jongens!) voor deze leuke film over een stel meiden die een clubje vormen.
Buried (2BE 20.25u) - Ryan Reynolds begraven in een houten kist met enkel wat materiaal om zich bij te lichten. Ben benieuwd.
The social network (Vier 20.30u) - de film waardoor ik geen enkele film met Jesse Eisenberg meer wil zien. Eikel.
De witte van Sichem (één 20.40u) - Robbe De Herts verfilming van het iconische boek van Ernest Claes.

The Mexican (Vitaya 20.40u) - Julia Roberts en Brad Pitt in een misdaadkomedie. Luchtig vertier voor een zomeravond.
The master (NPO2 22.35u) - een van de laatste films met Philip Seymour Hoffman, over een scientology-achtige sekte.

Zondag 31/07:
Catwoman (Vijf 13.05) - fiasco van een catwomanfilm met Halle Berry in de hoofdrol.
Bedknobs & broomsticks (één 14.55) - pure nostalgie, deze hybride speel/tekenfilm uit 1971. Pret voor het hele gezin!

Koko Flanel (één 20.10u) - eindelijk een Vlaamse filmklassieker die niet op de zenuwen werkt. Genieten van de naïeve Placide Smellekens die het tot model schopt.

Zomergasten (NPO2 20.15u) - oproep om dit programma te boycotten! Geef een haatverspreider als Dyab Abou Jahjah geen drie uur durend forum op tv!!

Maandag 01/08:
Pelle de politiewagen (Ketnet 14.00u) - weinig kinderfilms richten zich enkel op jongens. Weinig van deze films zijn ook echt goed (Cars anyone? Van een snoozefest gesproken...). Deze Pelle faalt ook. Maar hey, 't gaat over een politiewagen! Jongens houden hier van!
Zeg eens euh! (Vier 20.35u) - reboot van het klassieke jaren '90-programma. Hopelijk niet tenenkrullend en met plaatsvervangende schaamte...
A perfect plan (Vitaya 20.35u) - in de familie van Isabelle (Diane Kruger) mislukken alle eerste huwelijken. Wat als ze eerst met een loser trouwt en dan met haar grote liefde? Komedie, wat had je gedacht.
Mon pire cauchemar (Canvas 22.00u) - komedie met Isabelle Huppert en Benoît Poelvoorde. De rollen waren letterlijk op hun lijf geschreven. Schitterende film!

Woensdag 03/08:
The young and prodigious T.S. Spivet (VTM 14.15u) - hartverwarmende film over een geniaal jongetje dat heel Amerika doorkruist om een prijs voor een uitvinding te gaan ophalen.

Splice (2BE 22.45u) - horrorfilm over een stel wetenschappers die een nieuwe levensvorm creëren. Loopt hopeloos uit de hand natuurlijk.

Donderdag 04/08:
Kerity, het geheim van Eleonore (Ketnet 14.00u) - prachtige tekenfilm over een jongetje dat moeite heeft met lezen en een bibliotheek van zijn grootmoeder erft. Kijken!

Warm bodies (2BE 20.35u) - een zombiejongen wordt verliefd op een mensenmeisje. Romantische komedie, jawel.

Rectify (Canvas 21.50u) - herhaling van het eerste seizoen van deze fantastische serie. Twee afleveringen per keer.

Vrijdag 05/08:
The A-Team (VTM 20.35u) - onnozele remake van de iconische serie. Maar Bradley Cooper doet mee...
Harry Potter and the deathly hallows. Part 2 (Vier 20.35u) - laatste deel in de filmserie rond Harry. Zal Voldemort eindelijk het loodje leggen?
The iron lady (Canvas 21.00u) - La Streep geeft nog maar eens het beste van zichzelf als Margaret Thatcher.
The adventures of Priscilla, queen of the desert (NPO3 22.15u) - blijft een goeie film en weerom een reden om deze nog eens boven te halen:



En kongelig affaere (NPO2 22.40u) - en ook deze zag ik een jaar geleden. Deense kostuumfilm en een absolute aanrader!

50 greatest Harry Potter moments (Vier 23.05u) - special rond de beste fragmenten uit de films.
Little black spiders (één 23.20u) - rare Vlaamse film over een bende zwangere meisjes die in een nonnenklooster zitten te wachten tot ze kunnen bevallen. De baby wordt daarna geadopteerd. Rare film, echt.
A fish called Wanda (VTM 23.20u) - hilarische komedie met het gros van de Monty Python bende. Briljante sterfscènes voor een pak yorkshire terriers.
Cruel intentions (Vier 00.15u) - wie tiener was in de jaren '90 heeft deze zéker gezien (must see van de MTV-generatie). Wie hem toen niet zag: kijken!


Veel kijkplezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten