zondag 3 juli 2016

Juni favorites


Het is al een hele tijd geleden dat ik nog enkele food-favorites in deze blog naar voren geschoven heb. En deze maand heb ik er zowaar drie!

Onze lokale Carrefourwinkel heeft een aantal rekken met buitenlands lekkers, producten die niet in het gewone rek te vinden zijn en die ze (waarschijnlijk) apart moeten bestellen. Vooral het rek met spullen uit de VS weet steeds mijn aandacht te trekken, hoewel er ook Franse en Britse merken tussen staan.

Deze week vond ik er mijn absolute favoriet van deze maand: Golden Oreo.

En 't is weer eventjes confession time: ik hou namelijk niet van dingen met chocolade.

Chocoladeroomijs vind ik bijvoorbeeld een affront aan de mensheid en zou in mijn ogen niet eens mogen verkocht worden (het heeft denk ik veel te doen met het feit dat ik chocolade met iets warms associeer en dat past dus niet bij roomijs).

Als het dessert op restaurant "een trio van chocolade" is, begin ik al te steigeren want ik vind dat gewoonweg walgelijk. Eén chocoladeding per dessert is toegestaan als er ook nog andere dingen op het bord liggen, maar een trio??? Chocolademousse is trouwens de ergste straf die je me kan geven wat desserts betreft, want dan eet ik liever niets en desserts zijn mijn favoriete onderdeel van een maaltijd. Garantie voor een avond gegrom van mijn kant en weg sfeer met andere woorden.

Om maar te zeggen dat ik eigenlijk niet echt zot ben van Oreo's...

Ik weet dat er heel wat verschillende Oreoversies bestaan, maar hier zijn enkel de originele te vinden en de compleet wanstaltige met pindakaasvulling.

Groot was dan ook mijn vreugde toen ik de Golden Oreo in het VS-rek zag liggen in de Carrefour. Dezelfde Oreo (de vulling vind ik wél lekker), maar dan met een vanillekoekje. Alle liefde voor Carrefour want deze schieten meteen naar bijna de top van mijn favoriete koekjes ever. Hopelijk blijven ze deze in het assortiment opnemen.

Op datzelfde rek vond ik ook nog een heel smakelijk drankje:

Om te beginnen: ginger beer is helemaal geen bier, het is een soort van frisdrank met gember. Hier kennen we enkel Canada Dry ginger ale, maar veel gember proef je daar niet in, het is vooral een heel zoete drank waar ik een paar keer per jaar wel zin in heb.

Dit Old Jamaica ginger beer is helemaal wat anders: het is nog steeds zoet, maar je krijgt een serieuze gemberkick als nasmaak, het brandt bijna een beetje op de tong.

Van deze hoop ik ook dat hij nog een hele tijd in het gamma blijft zitten, maar dat zal wel, aangezien ik het al een paar maanden in het rek zie staan.

Een laatste favoriet komt ook uit de Carrefour, maar staat in het reguliere rek en is waarschijnlijk een folieke:

Een nieuwe smaak van Fanta: mezzo.

Nu, voor mij is dit helemaal geen nieuwe smaak want Mezzo Mix en de Pepsivariant Schwip Schwap ken ik al jaren van mijn tripjes naar Duitsland. Daar is dat een courant drankje dat je op café kan krijgen en in de supermarkt in 2-literflessen kan kopen.

Wat is het? Heel simpel gezegd: Cola gemixt met Fanta. En da's super lekker. En nu ook bij ons verkrijgbaar.

Tot zover mijn food-gerelateerde favorieten, nu de rest.

Op 16 juni trok ik richting Flanders Expo in Gent voor het Boekenfestijn, maar daar berichtte ik hier al over.

Op televisievlak viel ook het één en ander te beleven:

Vorige week maandag bekeek ik de laatste aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones.

Spoilers ga ik hier niet weggeven, maar toch één opmerking: dit was het eerste seizoen dat niet op een boek gebaseerd werd aangezien de boeken "op" zijn. En dat merkte je wel, vond ik. De dialogen verliepen wat "moderner" en ook sommige verhaallijnen werden wat makkelijk opgelost. Is het omdat er geen origineel bronmateriaal meer was? Werden de makers een beetje lui? Ik weet het niet.

Maar ik heb toch weer genoten van 10 afleveringen moord en doodslag.

Ook het vierde seizoen van Orphan Black kende op Netflix zijn einde in juni.

Weerom: geen spoilers, maar ik ben wel razend benieuwd wat ze ons volgend jaar in het vijfde en laatste seizoen zullen tonen.

Ook genoten.

En dan, hét televisiemoment van het jaar - als je Netflix hebt dan toch: het vierde seizoen van Orange is the new black!

Alle 13 afleveringen van het nieuwe seizoen werden in één keer op vrijdag 17/06 op Netflix gegooid. Ik had die dag vrij genomen en zag toen 11 afleveringen, de laatste 2 afleveringen werden de volgende dag bekeken. En het was hartverscheurend, zonder twijfel. Maar dat liet ik hier al weten.

Als laatste televisiefavoriet, nog maar eens de vermelding van Haven.

Hiervan zag ik het derde en vierde seizoen in juni. Met het vijfde werd ook begonnen, maar aangezien Syfy er op 01/07 mee ophield, geraakte ik daar niet verder dan de 10de aflevering.

Waar ik ook in slaagde, was in het uitlezen van The Colorado Kid van Stephen King (bespreking hier), het boek waar deze serie heel losjes op gebaseerd is. En dat was een doel van mij, goeie punten met andere woorden.

En tot slot nog wat aanvullingen op mijn TBR, want door naar het Boekenfestijn te gaan, zijn er daar natuurlijk nog 8 boeken bij gekomen...

Het eerste boek dat ik in juni kocht, komt echter niet van het Boekenfestijn, ik haalde het bij de Standaardboekhandel:

Begin juni kwam Wisseling van de wacht uit, het derde deel in de Mercedestrilogie van Stephen King. De eerlijke vinder is het tweede deel en omdat het boek aan 10.00€ in de winkel lag, kon ik er niet aan weerstaan. Het eerste deel Mr. Mercedes staat al een tijdje (ongelezen) in mijn kast, deze kan ik er dus bij zetten.

Daarna ging ik dus naar het Boekenfestijn:


Maar daar gaf ik al een omschrijving over in het betreffende bericht (zie hoger).

Als ik het zo bekijk, was juni een redelijk leuke maand te noemen, hoewel het niet zo aanvoelde toen ik er midden in zat. Juli kan alleen maar beterschap brengen (hoop ik).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten