woensdag 21 oktober 2020

Filmfestival - dag 7

Conversatie met mijn poetsvrouw:

- Is it a girl cat?
- No, it's a boy.
- Oh, I thought it was a girl.


Heeft ze nu net Egon verwijfd genoemd? Tsss....

Zie dat tootje, da's toch geen meisje? Of wel?

De enige film op mijn programma dinsdag was I care a lot, een komische thriller die enkele wantoestanden in de VS aan de kaak wil stellen.

Daar is het blijkbaar perfect mogelijk dat oudere mensen door de staat uit hun rechten worden gezet, waardoor ze een voogd krijgen toegewezen die hun "belangen" moet behartigen. Meer wel dan niet betekent dit dat deze mensen gepluimd worden door die voogd - geen familie, maar iemand die daar een bedrijf rond runt.

Zo ook in I care a lot waar de gewetenloze Marla Grayson (Rosamund Pike) zo'n bureau uitbaat en enkel zelf beter wordt met de regeling. Ze werkt hiervoor samen met dokters en rusthuizen - dokters om nieuwe cliƫnten aan te leveren en de rusthuizen om ze in weg te stoppen - en is steeds op zoek naar de "cherry" die haar stinkend rijk zal maken. Dat ze voor haar op het randje misdadige spelletjes steeds beroep doet op dezelfde domme rechter die haar altijd gelijk geeft, helpt de zaak natuurlijk ook vooruit.

Wanneer de met haar samenspannende huisarts op een dag de perfecte "cherry" denkt gevonden te hebben in de bejaarde Jennifer (Dianne Wiest), een bemiddelde oudere dame zonder directe erfgenamen en eigenlijk helemaal niet seniel, kan Marla haar geluk niet op.

Jennifer wordt buiten haar weten om onbekwaam verklaard door de rechter, zowat uit haar huis gesleept en gedumpt in een rusthuis waar ze niet meer buiten kan. En Marla begint te incasseren.

Het enige probleem: Jennifer is niet zomaar een oudje, maar heeft blijkbaar banden met de Russische maffia en onderwereldboss Peter Dinklage zal er alles aan doen om haar weer vrij te krijgen.

I care a lot gaat dus over een ernstig probleem, maar er valt ook serieus wat te lachen. Regelmatig klonken lachsalvo's in de zaal (ook bij mij) en hoewel de hoofdpersonages echt van twijfelachtig allooi zijn, ga je een beetje voor hen supporteren.

Dit was een leuke film, die jammer genoeg nog geen trailer/poster heeft. Of die hier ooit in de zalen zal geraken is dus een groot vraagteken.

Wie meer wil weten over het onderwerp, kan terecht bij een aflevering van Dirty money op Netflix. Guardians, Inc. (een aflevering van het tweede seizoen) gaat helemaal over deze problematiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten