zaterdag 24 oktober 2020

Filmfestival - dag 10

En dat was het dan, 10 dagen film in Gent en thuis in de zetel: in totaal heb ik 15 films gezien die op het programma stonden.

Resten me enkel nog de laatste twee om te bespreken.

Om 10.00u zat ik in Kinepolis klaar voor Kajillionaire, de nieuwe worp van Miranda July.

Haar vorige twee films, Me and you and everyone we know en The future werden ook al serieus door mij gesmaakt, dus ik verwachtte hier veel van.

Kajillionaire gaat over een gezin zwendelaars dat op alle mogelijke manieren geld probeert te sprokkelen, afgezien van effectief te gaan werken.

Het zijn drie vreemde figuren - zoals we wel meer vinden bij Miranda July - en als ze op een dag kennis maken met de extraverte Melanie, zie je de dollartekens in hun ogen blinken. Samen met Melanie zetten ze een plannetje op om geld te verdienen, maar dat loopt niet zoals ze het gedacht hadden.

Vooral Evan Rachel Wood valt op met haar wijde kledij, lange haren en grafstem (waar de keuze hiervoor vandaan kwam, weet ik niet). Zij is dan ook het personage waar je het hardst mee moet meeleven en dat lukt ook.

Een wat vreemde film, met maffe personages, maar zo heb ik ze af en toe graag.

Thuis in de namiddag keek ik nog online naar Asia, een Israëlische film die ik vooral wou zien omdat Shira Haas (revelatie uit Unorthodox op Netflix) één van de hoofdrollen speelde.

Asia is een 36-jarige vrouw die werkt als verpleegster in een ziekenhuis, maar ze heeft thuis ook een tienerdochter (Haas) die ongeneeslijk ziek is. Aan wat Vika juist lijdt, kom je tijdens de film niet te weten, maar dat ze sterk achteruit gaat, zie je wel.

Naast de gebruikelijke tienerproblemen, moet Asia ook met haar eigen demonen afrekenen. Ze is jong moeder geworden en wil eigenlijk zelf ook nog genieten van het leven door uit te gaan e.d., maar dat ligt soms moeilijk met een ziek kind in huis.

Dit was een degelijk geacteerde film maar hij liet me wel wat op mijn honger zitten. Bravo dus voor de actrices, maar iets minder voor het scenario en de regisseur ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten