zaterdag 21 januari 2023

Kijktips week 21/1-27/1

Niet veel soeps op tv deze week.

De kat hierboven hoopt ook dat het volgende week beter wordt...

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 21/1:
Thor: Ragnarok (VTM2 20.25u) - de meningen zijn verdeeld over deze, maar ik kon de meer komische aanpak wel smaken. En Cate Blanchett als boze godin Hela maakte het plaatje compleet.

The racer (VTM 20.30u) - sportfilm waarin Louis Talpe en Matteo Simoni wielrenners spelen. Ze konden echt geen saaier onderwerp verzinnen...
The devil wears Prada (VTM3 20.35u) - satire op de mode-industrie met een weergaloze Meryl Streep als de bazige Miranda Priestley.
Fifty shades freed (VTM 22.25u) - dat de boeken waar dit op gebaseerd werd ooit uitgegeven werden is al een affront. Dat ze die ondingen ook nog verfilmd hebben - daar kan ik al helemaal niet bij...
Wanted (VTM2 22.50u) - compleet ongeloofwaardige actiefilm (kogels die om een hoek heen kunnen schieten???) met Angelina Jolie en James McAvoy.

Zondag 22/1:
Blade runner 2049 (VTM3 20.30u) - dat Denis Villeneuve de ideale regisseur was voor deze vervolgfilm staat buiten kijf. Maar waarom de plastieken Ryan - the robot - Gosling de hoofdrol laten spelen? Hij verknoeit elke scène waar hij in zit...
1985 (één 20.55u) - nieuwe Belgische (de VRT en RTBF hebben hier samengewerkt, jawel) fictiereeks over het woelige jaar 1985. Zelf weet ik ver niks van die tijd - wegens te jong toen - maar ben wel geïntrigeerd.

Woensdag 25/1:
The flight attendant (Play5 20.35u) - tragikomische HBO-reeks waarin stewardess Kaley Cuoco wakker wordt naast een dode man en niet weet wat er gebeurd is. Twee afleveringen na elkaar.

Dagen zonder broer (één 20.40u) - Jeroen Meus praat over de dood van zijn broer Wim en gaat op bezoek bij andere mensen die ook een geliefde verloren.

Donderdag 26/1:
The beach (VTM4 20.35u) - iconische ninetiesfilm (2000 was nog de nineties) waarin Leo op zoek gaat naar een mythisch strand waar vuile hippies blijken te zitten. Om maar te zeggen dat ik deze nog nooit gezien heb en ook de drang er niet toe voel...
De MIA's 2022 (één 20.40u) - awardshow waarin de Vlaamse muzikale prijzen worden uitgereikt. Ik ga niet kijken, ik ken de helft van die mensen toch niet.

Vrijdag 27/1:
Sonic the hedgehog (VTM 20.35u) - toen de trailer hiervan werd gedropt was iedereen geschokt over hoe vreselijk voos Sonic er uitzag. Dit werd enigszins rechtgezet voor de film uitkwam, maar de film op zich is toch niet dat...
V for vendetta (Play6 20.35u) - in mijn ogen één van de beste comicbookverfilmingen die er zijn. Remember, remember, the fifth of November!
Disobedience (Canvas 21.30u) - zag ik in avant-première in 2018. Pakkend verhaal van lesbische liefde in een joods-orthodoxe gemeenschap. De twee Rachels (Weisz en McAdams) schitteren hier.

The guilty (Den skyldige) (NPO3 22.21u) - Deense film over een politieagent die de alarmcentrale bemant en een telefoontje krijgt van een vrouw in gevaar. Bijna in realtime gefilmd en niet meer dan een man met een telefoon, maar zo meeslepend!

Los flamencos (VTM 22.30u) - waarom werd dit eigenlijk gemaakt?
Face/off (VTM3 22.35u) - John Travolta en Nicolas Cage switchen van gezicht. Ongeloofwaardig? Wacht tot je de film gezien hebt...
El perro que no calla (NPO2 00.12u) - ik ken deze film niet, er staat "hond" in de titel en het hoofdpersonage heeft er ook een. Maar toch ben ik geïntrigeerd want 't is post-apocalyptisch blijkbaar.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten