zaterdag 19 februari 2022

Kijktips week 19/2-25/2

Afgelopen dinsdag ging ik in de Sphinx luisteren naar de lezing The Sci-Fi Soundtrack van Robin Broos.

Hij behandelde daarin tal van bekende - en minder bekende - soundtracks (of liever: scores) van sciencefictionfilms. Heerlijk interessant, ik had meteen zin om een pak films te gaan (her)bekijken. En zo moet dat zijn natuurlijk.

Kijktips voor de komende week:

Zaterdag 19/2:
Batman begins (Play5 19.45u) - eerste Batmanfilm met Christian Bale. Best de moeite. De nieuwe film met Robert Pattinson spreekt mij trouwens helemaal niet aan.
The greatest showman (VTM2 20.20u) - goeie liedjes, ondermaatse film.
Logan Lucky (VTM3 20.25u) - actiekomedie die ik verrassend goed vond, ondanks de aanwezigheid van Adam Driver.

(500) days of summer (VTM 23.35u) - ik heb het niet voor romantische films (dat is algemeen geweten), maar deze vond ik supermooi.

The mole agent (NPO2 00.06u) - docu over een tachtigjarige man die undercover gaat in een rusthuis. Tragisch maar ook grappig met momenten.

Zondag 20/2:
Château Planckaert (één 20.00u) - terugkeer van dit non-programma over de familie Planckaert die al vloekend een kasteel in Frankrijk wil verbouwen.
Paola, côté jardin (één 21.30u) - docu over koningin Paola. Werd vrijdag al uitgezonden op de RTBF.
The earth is blue as an orange (Canvas 22.05u) - docu over een gezin in Oekraïne aan het oorlogsfront in Donbas dat zelf een film maakt over leven in die oorlog.

Yellowjackets (VTM3 23.00u) - herhaling van de twee afleveringen die woensdag werden uitgezonden. Gemist? Zéker kijken!

Maandag 21/2:
Lisa (VTM 18.20u) - derde seizoen alweer van deze telenovelle. Ze gingen stoppen na eentje, het duurt nog steeds voort...

Dinsdag 22/2:
Paradijs zoekt personeel (VTM 20.35u) - Nathalie Meskens presenteert op Zanzibar 6 koppels die zich willen bewijzen in het hotelwezen. Ik ga niet kijken.
Loslopend wild (één 21.25u) - zesde seizoen van deze sketchreeks. Wit wijntje?

Woensdag 23/2:
Victoria (Arte 21.00u) - jawel, nog een film met Virginie Efira, ze is gewoon niet van het scherm weg te branden. Dit was een ommekeer in haar carrière omdat ze bewees dat ze meer is dan de blonde love interest en wel degelijk kan acteren. Kijken.

Vrijdag 25/2:
Underworld: blood wars (VTM3 20.35u) - vijfde Underworldfilm en vierde met Kate Beckinsale. Enkel voor de fans (en daar ben ik eentje van).
Close encounters of the third kind (VTM4 20.35u) - SF-film van Steven Spielberg. Ga ik zeker nog eens bekijken, want werd besproken tijdens de lezing over SF-muziek.
Sorry we missed you (Canvas 21.20u) - bekroonde film die nog onbekeken van een vorige uitzendbeurt op mijn decoder staat.

Moonwalkers (VTM4 23.00u) - onnozele komedie met o.a. Rupert Grint. Zegt al genoeg over de "kwaliteit".
Help (NPO3 23.07u) - covidfilm met Jodie Comer (alle liefde sinds Killing Eve!) in de hoofdrol als een verpleegster die zich zorgen maakt om een patiënt.

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten