dinsdag 3 september 2019

Augustus favorites


Augustus was mijn verlofmaand, met 3 weken gewoon mijn zin doen.

Jammer genoeg werd mijn vakantie ontsierd door die verdomde derde hittegolf die we voor de kiezen kregen, iets wat normaal gezien niet meer kan zo laat op het jaar (en ook de reden dat ik nooit of te nimmer verlof wil in juli). Dat werd een week niet slapen en gewoon niets doen omdat er bij elke vinger die werd opgeheven, beken zweet tevoorschijn kwamen. En ja, dat verknalt heel mijn verlof...

Anyway, ik ben dus niet echt veel naar buiten geweest, maar binnen in huis - tussen het zweten door - werd er wel veel verzet op het tv-scherm.

Eerst de paar keren dat ik wél naar buiten ging:

Ik deed 1 keer de cinema aan, ik wou wel meer gaan maar er speelde gewoon niks anders dat ik wou zien...

Mijn bespreking kan je hier lezen.

Ik bezocht ook de tentoonstelling Intimate Audrey in Brussel, over Audrey Hepburn en samengesteld door haar oudste zoon.

Dit was vooral een fototentoonstelling met heel wat beelden uit haar privéleven. Gewoon mooi.

Aan de ingang van de tentoonstelling kon je een beeldje bewonderen dat naar een kindfoto van Audrey gemaakt werd en dat een plek in Brussel zal krijgen in de straat waar ze ooit gewoond heeft.

Geen buitenactiviteit, maar een terugkerende favoriet, is de cosy reading night.

Op 17 augustus werd er weer een hele avond gelezen en van snacks genoten.

Mijn verslagje hierover kan je hier lezen.

Ik legde mezelf ook een projectje op door te proberen om elke dag van mijn verlof een film te bekijken die ik nog niet gezien had. Dat werden er uiteindelijk 23, mijn besprekingen van de films kan je hier, hier en hier lezen.

Toppers uit die kijkmarathon:

Ik nam begin augustus een gratis proefabonnement op Amazon Prime en daar heb ik ook het een en ander verzet. Het abonnement heb ik nu on hold gezet, aangezien ik geen tijd meer heb om naar online platformen te kijken met het nieuwe tv-seizoen.

Hier zag ik volgende aanraders:

Van beide zag ik het volledige eerste seizoen.

The marvelous Mrs. Maisel gaat over een joodse huisvrouw in de jaren '50 die, nadat haar man haar laat zitten voor zijn secretaresse, het wil maken in stand-up comedy. Dit is gewoon een heerlijke reeks en ik heb er ook al enkele afleveringen van het tweede seizoen op zitten.

The boys is een comicbookverfilming en vraagt zich af hoe de wereld er zou uitzien als de bejubelde superhelden eigenlijk gore klootzakken blijken te zijn. Meer dan gewelddadig, met ook expliciet naakt, is dit niet meteen iets voor de kindjes, maar dit grote kind zat er van te smullen.

Voorlopig staat Prime dus on hold, maar ik keer ongetwijfeld terug eens Picard wordt losgelaten op de wereld. Een Star Trek reeks die draait rond mijn favoriete kapitein? Engage!

Op Netflix keek ik het zesde seizoen van The 100 uit.

Dit was zo een raar seizoen, ik wist de helft van de tijd niet wat er gebeurde - en de makers denk ik ook niet...

Het zevende seizoen zal het laatste worden, hopelijk wordt het een afscheid in schoonheid.

Op NPO volgde ik de documentairereeks America to me.

In 10 afleveringen leer je leerlingen en leerkrachten van een middelbare school in Chicago kennen. Hoewel de verhouding blank/zwart er zowat fifty fifty is, lijkt de school uiteen te vallen in 2 verschillende scholen op twee verschillende tempo's. De blanke leerlingen doen het heel goed, terwijl de zwarte leerlingen moeite hebben om hun jaar door te komen qua punten. En de leerkrachten die iets aan die situatie willen doen, stoten vaak op een muur van onwil bij het schoolbestuur.

Door ook de thuissituaties van de leerlingen te belichten, sluit je die op het eerst gezicht ambetante tieners in jouw hart.

Een dikke aanrader dit!

Dan rest me alleen nog mijn book haul voor augustus en ik vind dat ik het nog redelijk netjes heb gehouden (september gaat een kleine ramp worden, dat weet ik nu al).

Eerst viel deze in mijn brievenbus:

Een boek dat wordt aangekondigd als "Eurosong in space"? Dat móet ik gewoon in huis hebben!

Tijdens mijn tripje naar Brussel, kocht ik nog 2 boeken:

Het Little Audrey boek is een soort alternatieve catalogus bij de tentoonstelling Intimate Audrey, maar ik heb ondertussen wel een beetje spijt dat ik het boek niet in het Engels gekocht heb. De Nederlandse vertaling is schabouwelijk te noemen...

The five had ik al wat langer op het oog: hierin wordt de levensgeschiedenis verteld van de 5 bekende slachtoffers van Jack The Ripper. Er wordt compleet voorbij gegaan aan hoe ze stierven, maar schrijfster Hallie Rubenhold wist heel wat informatie over deze vrouwen te verzamelen waardoor hun leven soms leest als een roman. Ik ben nog maar net in dit boek begonnen, maar ik denk dat het een topper zal zijn.


1 opmerking: